Aktív testmozgás (képgalériával)2019. május 10. (péntek) 19:00 - Sportnews/8103_0_300.jpgIsmét nagy sikert aratott az Országos Nyugdíjas Sportnapok. A megmérettetésen ez alkalommal is szép számmal vettek részt. A versengés során elsősorban nem az eredmény, hanem a közösen eltöltött idő volt a lényeg. Az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, hiszen napsütésben mérhették össze tudásukat a különböző számokban.

Az ötletgazda és egykori főszervező, Bellér László tiszteletére az Országos Nyugdíjas Sportnapok 2010 óta emlékverseny is egyben. Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg városunkban a megmérettetést. A Marosi István Városi Sportcsarnokban Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a résztvevőket.

„Én azt kívánom mindenkinek, hogy érezze jól magát a mai napon. Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan eljöttek, hiszen ezzel fémjelzik azt, hogy milyen fontos a mozgás. A fiataloknak is jó példával járnak elő, hogy mozogni mindig kell, főként csapatban, közösen, hogy jól is érezzék magukat” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután a résztvevők mind ellátogattak a versenyszámok helyszínére. Most is közkedvelt volt az atlétika, ennek megfelelően a súlylökésnél is nagy volt a tumultus. A próbadobások után megkezdődtek a küzdelmek, és mindenki tudása legjavát nyújtotta.

„Remélem, hogy a futásban és a súlylökésben is sikerül jeleskedni. Tavaly is aranyérmeket vittünk haza Miskolcra. Reméljük, hogy most is sikeresek leszünk, mert nagyobb létszámmal érkeztünk” - mondta Rajdos Jolán.

A korábbi napok esős időjárása nem kecsegtetett sok jóval, ám mára kisütött a nap, és ez sokak kedvét meghozta a versengéshez. Többen voltak olyanok, akik csupán nézőnek érkeztek, ám időközben bekapcsolódtak a megmérettetésbe.

„Nagyon meglepődtem, mert tegnap este még úgy éreztem, hogy tiszta csőd lesz, és nem lesznek jelentkezők. Ezzel szemben a nézőtéren sokkal többen voltak a megnyitó során, mint amire számítani lehetett. Én úgy gondolom, hogy eredményes a program” - hangsúlyozta Bellér Lászlóné, az Országos Nyugdíjas Sportnapok szervezője.

A versengés során elsősorban nem az eredmény, hanem a közösen eltöltött idő volt a lényeg, idén is jó hangulat uralkodott az összes helyszínen. A programot ebben az esztendőben az Arlói-tó partján zárják a résztvevők.


103_0_t 103_1_t 103_2_t 103_3_t
103_4_t 103_5_t 103_6_t 103_7_t
103_8_t
Vissza