Zavaró úthibák2019. május 9. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8100_0_300.jpgTovábbra is sok gödör van Ózd útjain. Bár halad a melegaszfaltos helyreállítás városunkban, a csapadékos időjárás nem kedvez a folyamatnak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a putnoki mérnökségük kezelésében lévő közel 400 kilométernyi szakaszon a tervek szerint 618 tonna használnak fel idén lokális burkolatjavításra.

Nemcsak városunkban, hanem országos szinten is jellemző probléma az utak rossz állapota. Az autósok szinte már fejből tudják a nagyobb kátyúk elhelyezkedését, ám így sem lehet mindig kikerülni a lyukakat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai időről időre megjelennek az egyes szakaszokon, és általában először körülvágják, majd leaszfaltozzák a gödröket. Előfordul azonban olyan is, hogy kijelölik az úthibát, ám ennek javítása elmarad. A témával kapcsolatban megkerestük az illetékes céget, akik írásban adtak tájékoztatást.

„A kátyúzási munkákat általában úgy ütemezzük, hogy első körben a főutak kerüljenek sorra, azonban van, hogy egy település teljes kátyúzása (alsóbbrendű utakat is beleértve) után haladunk csak tovább az egyes főúti szakaszokon. Ózd térségében ez azt jelenti, hogy a 25-ös főút kátyúzása mellett a Malom, Zrínyi, Bolyki, Munkás, Ív, 48-as, Pázmány, Dózsa György, Dobó István, Örs vezér utcákon és Piac úti körforgalomban is beavatkoztunk, beavatkozunk. Jelenleg 1-1 brigádunk dolgozik a 25-ös és 26-os főúton, illetve Ózd belterületén” - áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatásában.

Kiemelt terület a 25-ös főút benzinkútnál lévő szakasza, hiszen itt is rengeteg kátyúval találkoznak azok, akik innen közelítik meg a városközpontot. A gödrök nem csak az autósoknak okoznak problémákat, hiszen esős időben megtelnek csapadékkal, a járművek pedig a bennük összegyűlt vizet és törmeléket a járdára és a közeli kerítésekre csapják.

Eddig meleg aszfalttal Ózd belterületén a 2306-os úton, illetve a 25-ös főúton Ózd alsón, a Vasút úton avatkoztak be a cég munkatársai, ezen munkákat ütemezetten folytatják ezeken a szakaszokon. A 25-ös főút Csépány úti szakaszán hamarosan szennyvízberuházás indul, így a szakasz is a munkaterület része lesz. Ott a kivitelezési munkák után fognak szükség szerint lokális javítási munkákat végezni.

A cég tájékoztatásából kiderült, hogy a putnoki mérnökségük kezelésében lévő közel 400 kilométernyi úthálózaton a tervek szerint 618 tonna aszfaltot használnak fel idén a lokális burkolatjavítási munkák során.

Vissza