Akadozó munkálatok (képgalériával)2019. május 7. (kedd) 19:00 - Városnews/8089_0_300.jpgNem kedvez az esős időjárás a városban zajló munkálatoknak. Az elmúlt hétvégén mintegy harmincnégy milliméter csapadék hullott településünkön. A felázott talajjal pedig több esetben is meggyűlt a baja az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak. Ma igyekeztek behozni a lemaradást, illetve kijavítani a víz miatt kialakult problémákat. A fűnyírás, a parkolóépítés és a permetezés is folytatódott, viszont a kátyúzást még nem tudták megkezdeni.

Esernyővel sétáló emberek, méretes pocsolyák az úton, szakadó eső. Ezek a képek jellemezték városunkban is az elmúlt napokat. Nem beszélve a hőérzetről. Tegnap délután négy fokot mutatott az autó hőmérője. Az esős időjárás nemcsak a hangulatunkra van hatással, hanem a városban zajló munkavégzést is hátráltatja.

„Az április kedves arcát mutatta számunkra, a május ezzel szemben az elmúlt napok tapasztalataira alapozva szöges ellentétben van. Ez meg is látszik a megkezdett munkáink tekintetében, hiszen a Huba vezér úton a tegnapi napon fel is kellett függeszteni a munkákat, a kátyúzással gyakorlatilag a kivágásokkal tegnap szünetelnünk kellett, ezt ma ugye pótoljuk, viszont minden nap csúszás az számunkra nap veszteség. Ráadásul a fűvágási munkálatokat sem szabad esőben végezni” - hangsúlyozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A hétvégén túlórát vállaltak a dolgozók, az esős idő miatt viszont nem tudták megvalósítani a beütemezett feladatokat. Az előző időszakban lehullott csapadék a mai napra is rányomta bélyegét, például a Huba vezér úton, ahol a korábban lerakott mederelemek alól a lezúduló víz kimosta a földet, így ma ezeket igazították a helyükre a dolgozók. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vezetői folyamatosan figyelik az időjárás alakulását, hiszen a felmerülő helyzetekre azonnal reagálniuk kell, hogy hogyan és hová csoportosítsák a munkaerőt. A Bibó úton a parkolóbővítést ma már tudták folytatni, hiszen ott már csak a járdalapok lerakása várat magára. A növények szempontjából az eső nem feltétlenül rossz, viszont ezen a területen is okoz gondokat. Egyébként a hétvégén harmincnégy milliméter csapadék hullott Ózdon.

„A leesett csapadékmennyiség megfelelő és nagyon hiányzott. Másrészt viszont hátráltatja a munkálatokat, különösen a fűnyírást, amit már több hete végzünk gőzerővel. Saját cégen belül is és egy vállalkozó is. Ilyenkor gyorsabban nő a fű, ha sok csapadékot kap és reméljük jön a jó idő is. Az esős napokban nem tudunk munkát végezni, tehát kiesnek ezek a napok. Sajnos még inkább hátrányban leszünk” - mondta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

Ma a csapadékmentes időjárásnak köszönhetően az Újváros téren igyekeztek behozni a lemaradást, így füvet nyírtak, a Polgármesteri Hivatalnál pedig folyatódott a permetezés. Bóta József elmondta, hogy a párás klíma a levéltetvek, csigák elszaporodásához is hozzájárul, valamint a gombás betegségek számát is növeli. Amely növényeket már kezelték, azok nincsenek veszélyben, hiszen egy pár óra elég a vegyszerek felszívódásához. Az időjósok holnapra nem, viszont csütörtökre újabb csapadékot ígérnek térségünkben. Mi egyelőre szerencsés helyzetben vagyunk, nem úgy mint a környékünk magasabb pontjain élők, ugyanis aki most Bánkútra vagy Kékestetőre látogat, havas táj látványa fogadja és elképzelhető, hogy fázni is fog.


089_0_t 089_1_t 089_2_t 089_3_t
089_4_t 089_5_t 089_6_t 089_7_t
089_8_t
Vissza