Vizes kikapcsolódás (képgalériával)2019. május 7. (kedd) 19:00 - Városnews/8088_0_300.jpgJól haladnak a Városi Strandfürdő karbantartási munkálatai. A dolgozók már kihelyezték a padokat és a szemeteseket, valamint a fű nyírása is folyamatos. A medencéket egyelőre nem lehet vízzel feltölteni, ugyanis több helyen kellett javítani a felületet, és a speciális festék száradásához több napos száraz időjárásra lenne szükség. A tervek szerint június 1-jén nyitja meg kapuit az intézmény.

A komplexum igen kedvelt a helyiek körében, hiszen a meleg nyári napokon egy kis felüdülést tud biztosítani. A strand egyelőre nem áll készen a vendégek fogadására, a szükséges karbantartási folyamatok zajlanak. A padokat és a szemeteseket már kihelyezték, valamint a fűnyírás is megkezdődött. Emellett a medencék környékén is van még teendő.

Az elmúlt időszakban több helyen is javítani kellett a medencéket és még festeni kell. Az itt használt speciális festéknek hosszú a száradási ideje, ezért legalább egy hét száraz napos időre lenne szükség, hogy teljes mértékben elkezdődhessen a medencék feltöltése.

Ettől függetlenül is van munka bőven addig, amíg meg nem nyitja kapuit a pihenő komplexum. Jelenleg a gépházban is többen dolgoznak azért, hogy a lehető leghamarabb készen álljanak a tisztító- és vízforgató gépek a nagyüzemre. Onnantól, hogy kinyit a strand hétfőtől vasárnapig, reggel kilenctől este 7 óráig vehetik majd igénybe a látogatók a szolgáltatásokat.

„A belépőárak változására nem kell számítani, nem tervezzük az árak változtatását. A nyitást június elsejétől terveznénk, de ezt nagyban befolyásolja, hogy a következő időszakban milyen lesz az időjárás. Ha kedvező lesz tudjuk tartani az ütemtervet, de ha rossz idő lesz előfordulhat egy kis csúszás. Persze nagyon bízunk benne, hogy tudjuk tartani ezt az időpontot” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Miután feltöltötték a medencéket nem tudnak egyből kinyitni. Először megfelelő hőmérsékletűre kell fűteni a vizet, valamint a pH szintet is be kell állítani. Ez azért fontos, mert mintát kell küldeni a megfelelő hatóságnak, és csak abban az esetben indulhat el a szezon, ha ezt megfelelőnek tartják a szakemberek.


088_0_t 088_1_t 088_2_t 088_3_t
088_4_t 088_5_t 088_6_t
Vissza