Utolsó napok (képgalériával)2019. május 2. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8071_0_300.jpgBolondballagók lepték el az utcákat az egész városban. A jelmezekbe bújt diákok már korán reggel elkezdtek vonulni hangos, zenés kísérettel. Voltak olyan osztályok is, akik ezek után rövid műsort adtak elő saját intézményükben. A fiatalokra a következő napokban ballagás vár, a jövő héten pedig elkezdődik az érettségi vizsgák sora.

Jelmezbe bújt végzős diákok lepték el ma reggel az utcákat. A bolondballagás szinte minden középiskolában hagyománynak számít. A tanulók idén is különböző maskarákba bújva vonultak és ünnepeltek. Volt, aki zombinak, hercegnőnek, apácának öltözött, és olyanok is, akik kifestették arcukat, vagy akár testük nagy részét.

„Annyira örültek neki az emberek, mindenki dudált, mindenki örült, néztek minket, szóval jól sikerült ez az egész bolondballagás” - mondta Varga Krisztina Éva, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolája, Árpád Vezér Úti telephelyének tanulója.

„Én nekem nagyon elhamarkodott a jelmezem, mert elaludtam, szóval csak felkaptam valamit, meg kifestettek. Ezen kívül egyébként nagyon jó a hangulat, mindenki nagyon jól érzi magát, kis összetartó család vagyunk” - emelte ki Berki Norbert Rómeó, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolája, Árpád Vezér Úti telephelyének tanulója.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzős tanulói nemcsak körbejárták a várost. A ballagók egy zenés-táncos műsort adtak elő iskolájukban, majd együtt táncoltak az alsóbb éves diákokkal és a tanárokkal.

„Megbeszéltük az osztállyal, hogy csoportosan zombik leszünk, mint látható. Végigvonultunk a városon, nagyon jó volt, én nagyon jól éreztem magam. Szerintem jól fogadták az emberek, amikor dudáltak, akkor sikítottunk, illetve integettünk, szóval nagyon jó volt” - nyilatkozta Lőrinc Anna, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A bolondballagást követően intézményenként változó időpontokban, pénteken, illetve szombaton tartják meg az ünnepélyes ballagásokat az iskolák. Azután pedig jövő héten hétfőn kezdődnek meg az írásbeli érettségik. A diákok elsőként magyar nyelv és irodalomból írják meg a feladatlapokat.


071_0_t 071_1_t 071_2_t 071_3_t
071_4_t 071_5_t 071_6_t 071_7_t
Vissza