Vigyázz, kresz, rajt! (képgalériával)2019. április 28. (vasárnap) 18:11 - Oktatásnews/8060_0_300.jpgHatodik alkalommal rendezték meg a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság prevenciós célú rendezvényének idén is nagy sikere volt a családok körében. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark falain belül és azon kívül jó hangulatban mérhették össze tudásukat a résztvevők. A számos kiegészítő program mellett volt vezetési gyakorlat, csúszós autó, kerékpáros akadálypálya.

Idén is számos család nevezett be a Közlekedik a család elnevezésű  közlekedésbiztonsági vetélkedőre. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark falai közt megrendezett verseny lényege, hogy a résztvevők felfrissítsék vezetési ismereteiket, próbára tegyék tudásukat, emellett, hogy felkészítsék a fiatalabbakat a körültekintő közlekedésre.

„A dolog lényege az, hogy négyfős családok jelentkeznek, lehet több generáció is akár, akik részt vesznek ezen a versenyen. Van elméleti, autós, kerékpáros és elsősegély teszt is. Ennek persze van gyakorlati része, ezeket mind teljesíteni kell, és ezek után történik a pontozás" - hangsúlyozta Miksztai Zoltán, a Miksztai Autósiskola vezetője.

A felmenő rendszerű vetélkedő a több szakképzett segítő mellett az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében zajlott. A helyi verseny számos részét a Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya koordinálta.

„A rendőrség tevékenysége egy részét a megelőzés, prevenció jellegű intézkedések teszik ki. Az ilyen baleset és bűnmegelőzés témájú prevenciós jellegű intézkedésekből a rendőrség sokat rendez. A balesetmegelőzési prevenciós tevékenységünknek része az, hogy különböző projekteken és különböző rendezvényeken hívjuk fel a megelőzésre, a prevenció fontosságára az emberek figyelmét" - nyilatkozta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

A szinte egész napos rendezvény számos programot kínált a résztvevőknek. Az elméleti teszteken kívül volt elektromos és hibridautó találkozó, csúszós autót lehetett vezetni. A fiatalabbak számára pedig kerékpáros vetélkedő, és okos kisautókba is ülhetek. A Digitális Erőmű melletti parkolóban a felnőtt versenyzők egy kiépített pályán mérhették össze gyakorlati tudásukat.

„A pálya elég szűk volt, mindenre oda kellett figyelni. Szűken kellett venni minden kanyart ahhoz, hogy jól menjen, ez nem mindenhol sikerült. Én most csináltam ilyet életemben először, nekem így nehéz volt egy kicsit, de nagyobb problémák nem voltak" - mondta Soós Péter, versenyző.

A rendezvény vetélkedői mellett a szervezők számos kiegészítő programmal készültek minden korosztály számára. Autókat próbálhattak ki a résztvevők, volt mászófal, "részeg szemüveg", de még tűzoltó autóba is beülhettek a kisebbek. Ezenkívül több kiképzett kutyával is megjelent a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület. A helyi megmérettetésen továbbjutó családok bekerülnek a megyei versenybe, azt követően pedig az országos döntőn mérhetik össze tudásukat. Az ott legjobban szereplő család pedig egy új típusú autóval térhet haza a versenyről.


060_0_t 060_1_t 060_2_t 060_3_t
060_4_t 060_5_t 060_6_t 060_7_t
060_8_t 060_9_t 060_10_t
Vissza