Környező csodák (képgalériával)2019. április 25. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8053_0_300.jpgA környezetvédelemről és a természet megismeréséről szól a Fenntarthatósági Témahét a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A rendezvény alatt a témához kapcsolódó filmeket is vetítenek, illetve a mai napon a Bükki Nemzeti Park munkatársának színes előadását hallgathatták meg az érdeklődők és a diákok.

„Zöldülj velünk az NFÉ-ben!” jelmondattal hirdették meg a Fenntarthatósági Témahetet a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A program most nem másról, mint a környezetvédelemről és a természet megismeréséről szól. Az első napon a látogatók a Vad Balaton című filmet láthatták, és ma is érdekes előadással várták a kérdéskör iránt érdeklődőket.

„A Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre Bartha Csaba látogatott el hozzánk, illetve fogadta el a meghívásunkat, és tart egy előadást Ózd természeti értékeiről, ezt különösen fontosnak tartottuk hiszen a jelenlévő és a hallgatóság körében helyet foglaló gyerekek és diákok, többnyire Ózdiak, illetve a környékről származnak, így kiemelten meghatározó a lakóhelyükről további fontos és értékes információt kapjanak környezetvédelmi témában” - mondta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre rengeteg érdekes információt osztott meg a látogatókkal. Szó esett a nálunk élő védett gerinces és gerinctelen állatokról, rovarokról és a környező tájakról is. Az előadás végén kitért az ezeket veszélyeztető tényezőkre is.

„Azt gondolnánk, hogy csak a nemzeti parkok élővilága ennyire gazdag, oda érdemes kirándulni, de tényleg Ózd környéke is nagyon sokszínű, rendkívül sok növény és állatfaj van, nagyon szép természeti tájak vesznek körbe bennünket, nagyon nehéz felsorolni, hiszen több mint 50 védett növény és több mint 200 védett állat fordul elő a környéken” - hangsúlyozta Bartha Csaba, a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre.

A diákok és vendégek egyaránt élvezték az előadást. Számos érdekességet tudhattak meg városunk és annak környékének csodáiról. A sok információ mellett, a tanulók kérdéseit is megválaszolták.

„Nekem nagyon tetszett az előadás, sok mindent megtudtam, amit eddig nem. Például azt, hogy a madarakat nem lehet kenyérrel etetni, meg ehhez hasonló dolgokat” - nyilatkozta Halász Richárd, tanuló.

A rendezvény a holnapi napon folytatódik. Az érdeklődők akkor a Gemenc című magyar alkotást láthatják majd. Az NFÉ legközelebb a Magyar Film Napja alkalmából tart filmvetítést. Akkor a látogatók a Guerilla című művet tekinthetik meg.


053_0_t 053_1_t 053_2_t 053_3_t
053_4_t 053_5_t
Vissza