Kilencven esztendő (képgalériával)2019. április 23. (kedd) 19:00 - Városnews/8042_0_300.jpgKilencvenéves hölgyet köszöntöttek otthonában. A szépkorú Kalinács Béla Györgynét családja mellett Tóth Pál területi képviselő és az önkormányzat egyik dolgozója virággal és emléklappal lepte meg. Az ünnepelt örömmel fogadta az ajándékot és a kedves gesztust.

Családja jelenlétében otthonában köszöntötték fel a kilencvenéves Kalinács Béla Györgynét. Tóth Pál területi képviselő és az önkormányzat egyik dolgozója virággal és emléklappal lepte meg a szépkorú hölgyet. Az ünnepelt néni a mai napig főz és takarít, szabadidejében pedig főleg a televízió műsoraival foglalja le magát.

„Kiszolgáltam az uramat, a gyerekeimet. A várkonyi TSZ-ben aratott az uram, én pedig szedtem a markot, hogy a gép fel tudjon menni Center és Bánszállás között. Én nem voltam sosem üzemi dolgozó sehol, csak otthon dolgoztam, nagy kertem volt, jószágokat tartottam, galambok is voltak. Most már nincs, de nem is kell, mert már teher lenne” - mondta Kalinács Béla Györgyné.

A szépkorú jó emlékezetére amellett, hogy percre pontosan tudta, mikor született, bizonyíték az, hogy még most is fejből tudja azt a verset, amelyet első osztályos korában tanult.

A kilencvenéves nénit nagy család veszi körül. Élete során három gyermeket hozott világra, mindegyikük két unokával lepte meg. A szépkorú hölgynek mostanra már tizenegy dédunokája van. Egyikük rendszeresen látogatja dédnagymamáját, akivel főleg a régi időkről és a mindennapokról társalognak.

„Például, hogyha itt vagyunk, akkor beszélgetünk egy kicsit, utána pihenek egy kicsit, ha későn érünk haza, szóval beszélgetünk, meg hozunk ki neki ennivalót. Egy idő után pedig megyünk haza, mert késő van, és nekem másnap iskola van” - nyilatkozta Mustos Tamás.

A köszöntés után az ünnepelt és Tóth Pál területi képviselő hosszasan beszélgettek a jelenről és a régi időkről egyaránt. A szépkorú néni születésnapját a család többi tagja a hétvégén ünnepelte meg.


042_0_t 042_1_t 042_2_t 042_3_t
042_4_t 042_5_t 042_6_t 042_7_t
Vissza