Húsvéti üzenet (képgalériával)2019. április 21. (vasárnap) 15:33 - Egyháznews/8041_0_300.jpgJézus Krisztus feltámadását ünneplik világszerte húsvétvasárnap a keresztény közösségek. A bolyoki Rózsafüzér Királynéja Templom is megtelt a ma délelőtti ünnepi szentmisére. Szőke Gábor plébános prédikációjában arra hívta fel a figyelmet, hogy merjünk változtatni, és beengedni az újat az életünkbe.

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint a Megváltó értünk halt meg és támadt fel, hogy megváltsa minden egyes ember bűnét. Erre emlékeztek városunk keresztény hívei húsvétvasárnap, és ünnepi szentmiséken idézték fel Jézus Krisztus feltámadását. A bolyoki Rózsafüzér Királynéja Templom padsorai teljesen megteltek. Az olvasmányt az Aposolok Cselekedeteiből hallhatták a jelenlévők.

„Mi tanúi vagyunk mindannak, amit Júdea egész területén és Jeruzsálemben tett. Keresztre feszítették, de harmadnapra feltámasztotta Isten, és látható alakban megmutatta őt. Ha nem is az egész népnek, de az Isten által előre kijelölt tanúknak, vagyis nekünk. Mi ettünk és ittunk vele, miután feltámadt a halálból.”

A szentleckét a Korintusiaknak írt első levélből olvasták fel. Az ötödik fejezet arra hívja fel figyelmünket, hogy ideje megváltoznunk, kizárni a rosszat, a gonoszt az életünkből. Szőke Gábor plébános is ezt hangsúlyozta prédikációjában, melynek mottója ez volt: „El a régi kovásszal!”.

„Ne zárkózz be az újdonságok elől, amit az élő Isten számodra készít, és számodra tartogat. Ne ess kétségbe, amikor valami új dolog megjelenik az életedben. Engedd be a feltámadt Krisztust, mint ahogy az asszonyok és a tanítványok is beengedték az életükbe. Engedd be Krisztust, engedd Szent Pál szavait megélni: »El a régi kovásszal!«, el a megszokott életvitellel” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Ahogy fogalmazott, be kell engednünk a feltámadt Krisztust az életünkbe, és nekünk is változnunk kell, ahogy az asszonyok és a tanítványok is megváltoztak, illetve alkalmazkodtak egy újonnan kialakult helyzethez. Teret kell adnunk az újdonságoknak, hogy ezáltal friss lendülettel vethessük bele magunkat az életbe.

Szőke Gábor plébános teljes prédikációja elérhető az alábbi linken.

http://bit.do/husveti_uzenet


041_0_t 041_1_t 041_2_t 041_3_t
041_4_t 041_5_t 041_6_t 041_7_t
041_8_t 041_9_t 041_10_t 041_11_t
041_12_t 041_13_t 041_14_t 041_15_t

 

Vissza