Egygólos siker (képgalériával)2019. április 20. (szombat) 21:26 - Sportnews/8039_0_300.jpgKüzdelmes, nyílt sisakos mérkőzésen győzte le a Hidasnémetit az Ózdi Kohász. Az első félidőben a vendégek jelentettek több veszélyt a fekete-fehérek kapujára, de a második játékrész elején Pataki Rolandnak sikerült megszereznie a találkozó egyetlen gólját. A mieink továbbra is magabiztosan vezetik a bajnokságot.

A dobogós helyezésért küzdő Hidasnémetit fogadta a Városi Stadionban az Ózdi Kohász. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat nagyot küzdött, hogy eljusson ellenfele kapuja elé. A vendégek akciói komolyabb veszélyt hordoztak, Fodor Alex többször is jó ütemben kimozdulva óvta meg kapuját a góltól. A harmincadik percben már ő is tehetetlen volt, azonban a HVSC gólját les miatt érvénytelenítette Tóth játékvezető. Az első játékrész utolsó pillanataiban a szerencse is mellénk szegődött, Szurdok Dávid gyönyörű távoli lövése ugyanis a kapufán csattant.

Fordulás után nem sokat kellett várni a hazai gólra. A 48. percben Danyi Péter lövése után az egykor az NB1-ben is megforduló Szalma Pál éppen Pataki Roland elé ütötte a labdát. A góllövőlista éllovasa pedig közvetlen közelről az üres kapuba továbbította azt. A folytatásban a Hidasnémeti mindent megtett az egyenlítésért, így a Kohász több veszélyes kontrát is vezethetett. Újabb gól azonban már nem esett a mérkőzésen. Ózdi Kohász – HVSC Polgári Kft. 1-0. Zoran Kuntics a találkozó után úgy fogalmazott, számítottak arra, hogy nehéz dolguk lesz, a Hidasnémeti ugyanis jó csapat.

„Nehéz volt, mivel már a meccs elején Madarász megsérült, Bogáti már sérült is volt, nem tudtam rá számítani. A körülmények ellenére megpróbáltunk focizni, de ezen a pályán ez nem egyszerű feladat. De végül is nyertünk, rúgtunk egy gólt. Úgy gondolom, ennyivel jobbak is voltunk, mint az ellenfél, és megérdemelten nyertünk” - értékelt Zoran Kuntics, az Ózdi Kohász vezetőedzője.

A vendégek dolgát a tavaszi szezonban sérüléshullám nehezíti, a Kohász ellen összesen csupán három cserejátékost tudtak benevezni. Ennek ellenére tisztesen helytálltak, alaposan megnehezítették a bajnokesélyes dolgát. A folytatásban akár a dobogós helyek egyikére is odaérhetnek.

„Eljöttünk ide úgy, hogy hét sérültünk van, és ilyen csapattal is kiálltunk. Úgy gondolom, ez egy ikszes meccs lett volna, egy buta góllal kaptunk ki. De mindenképpen gratulálok az ózdi csapatnak. Első helyen vannak, megérdemelten. Mi pedig folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk. Egy kis falusi csapattal ott vagyunk a negyedik-ötödik helyen” - mondta Susnyák László, a HVSC Polgári Kft. edzője.

Az Ózdi Kohász a győzelemnek köszönhetően továbbra is tizenkét pontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát. A második helyen álló Bánhorváti ebben a fordulóban éppen közvetlen riválisát, a Bőcsöt múlta felül idegenben, így megerősítette ezüstérmes pozícióját. A mieink legközelebb a középmezőnyhöz tartozó Gesztely otthonában lépnek pályára. A Városi Stadionban május tizennyolcadikán, a Felsőzsolca ellen buzdíthatják a szurkolók a fekete-fehéreket. Addigra akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet.


039_0_t 039_1_t 039_2_t 039_3_t
Vissza