Polgármesteri elismerés (képgalériával)2019. április 18. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8036_0_300.jpgPolgármesteri elismerésben részesült egy egri gimnáziumba járó ózdi fiatal, Csépányi István. A 17 éves középiskolás számos országos és nemzetközi versenyről szép eredményekkel tért haza. A diák főleg matematikában és fizikában jeleskedik, tanulmányai befejezése után fizikus szeretne lenni.

Janiczak Dávid polgármester egy fiatal középiskolással találkozott ma reggel a jegyzői tárgyalóban. A tizenhét éves diák polgármesteri elismerésben részesült kiemelkedő tanulmányi eredménye révén. Csépányi István számos országos és nemzetközi matematika- és fizikaversenyen szép eredménnyel szerepelt. Ez a két tantárgy érdekli igazán.

„Ezekkel lehet igazából leírni a körülöttünk lévő világot. Az fogott meg bennük, hogy általuk megismerhetjük a természetet” - mondta Csépányi István.

Csépányi István jelenleg az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulója, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a matematika- és a fizikaoktatásra, ezért is jelentkezett oda. A fiatal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szeretné elkezdeni felsőfokú tanulmányait, amelyek befejezése után kutatófizikusként dolgozna.

„Úgy gondolom, hogy a diák, aki most kitüntetést kapott, olyan jó példával jár elő, amit mindenkinek ajánlatos követni. De főként az ő képességei azok, amik alkalmassá tették arra, hogy a figyelmet felkeltse, hiszen mind országos, mind nemzetközi kiemelkedő eredményeket ér el matek és fizika tárgyakból, ami szerintem egy nagyon szép életpályát tud előirányozni számára. Arra biztatok mindenkit az ő példáján keresztül, hogy tanuljon, hiszen érdemes, és nagyon szép eredményeket lehet elérni” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Csépányi István egyébként nemcsak az iskolapadban, de otthon is sokat foglalkozik a két tantárggyal, naponta legalább három órát tölt tanulással. Az elismerő oklevél mellett egy ajándéktárgyakból összeállított meglepetéscsomagot is átvett a polgármestertől.


036_0_t 036_1_t 036_2_t 036_3_t
036_4_t 036_5_t 036_6_t 036_7_t
Vissza