Tető alatt (képgalériával)2019. április 17. (szerda) 19:00 - Városnews/8032_0_300.jpgÚj gépkocsibeállót alakítottak ki az Ózdi Mentőállomás udvarán. A mintegy ötven négyzetméteres tetővel fedett terület négy autó befogadására alkalmas. A fejlesztés Janiczak Dávid polgármester, Dancsok Tamás és Zvelihár Gábor közreműködésével valósulhatott meg. Az elmúlt időszakban több új autóval bővült eszközparkjuk, amelyek hely híján eddig teljesen fedetlen részen álltak, a beruházásnak köszönhetően mostantól minden gépjármű tető alatt lehet.

Az elmúlt időszakban folyamatosan cserélődött az Ózdi Mentőállomás gépjárműflottája. Az új járgányok többsége viszont nem fért be a meglévő garázsokba, így kitéve az időjárás minden viszontagságának szabadtéren álltak. Elsősorban az új autókat szeretnék leginkább védeni, de hogy ezek zárt térben lehessenek, falat kellett bontaniuk a mentőállomás dolgozóinak. Ha nem is száz százalékban, azért ideiglenesen, egy együttműködésnek köszönhetően egyelőre sikerült megoldani a problémákat.

„Dovala Attila az Ózdi Mentőállomás vezetője fordult hozzám levélben, miszerint anyagi támogatást kért arra, hogy ezt a beállót meg tudják építeni, és egy nagyobb összefogás keretében az anyagi támogatás biztosítása mellett, ez mára el is készült. Most már minden autó fedett helyen áll. Legjobb lenne, ha garázsban állnának ezek az autók, de hát az új mentőállomás építése évről-évre csak halasztódik, és mindig csak ígéret van belőle a kormány részéről. Bízzunk benne, hogy most már minél hamarabb beköltözhetnek új helyükre az ózdi mentősök” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Janiczak Dávid, polgármesteri keretéből szánt egy jelentősebb összeget a gépkocsibeálló létrehozására, de más segítőkre is számíthattak.

„Arra is gondoltunk, hogy ugye van egy 13 éves autónk, amely reményeink szerint év végére elhagyja ezt a flottát, és ha újat kapunk helyette, akkor már két kocsinak kellett volna beállót készíteni. Polgármester úr támogatott minket százötvenezer forinttal, Dancsok Tamás a Piramis Kft. részéről alapanyagáron biztosította részünkre a szükséges vasat, valamint a Z-ÉPKER 2008 Kft. tulajdonosa Zvelihár Gábor, aki egyébként kollégánk is, támogatta anyagilag ezt a projektet, valamint a kivitelezés is az ő keze munkáját dicséri” - emelte ki Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás mentőállomás-vezetője.

A beállót egy közel ötven négyzetméteres területen alakították ki, amely négy autó befogadására alkalmas. Jelenleg négy új Mercedes-sel dolgoznak, valamint egy régebbivel. Dovala Attila abban bízik, hogy év végére utóbbit egy új váltja fel. A mentőállomás költözése kapcsán nemrég egy vezetői értekezleten vett részt, ahol azt az információt kapta, hogy azt 2020-ban kezdik el építeni, és remélhetőleg akkor át is adják.


032_0_t 032_1_t 032_2_t 032_3_t
032_4_t 032_5_t 032_6_t 032_7_t
032_8_t
Vissza