Kreatív ovisok (képgalériával)2019. április 15. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8022_0_300.jpgA különfoglalkozásokon tanultakat adták elő a szülők előtt az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának óvodásai. Az intézmény három területen végez tehetséggondozást a gyerekek számára. Az egész évben készített műhelymunkákat és betanult táncokat, énekes produkciókat ismerhették meg az érdeklődők.

Néptánc, futball és kézműves szakkör. A gyerekek ezeken vehetnek részt az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában az alapvető tanuláson és játékon kívül. Az öt éve működő programnak nagy sikere van nemcsak a gyerekek, hanem a szülők körében is.

„Ezek egyfajta különfoglalkozások, mert bizonyos szempontok alapján vannak a gyerekek kiválogatva. Mint ahogy említettem is ez egyfajta tehetséggondozás, tehát a kiemelt képességeket igyekeznek az óvónők a különfoglalkozások keretén belül még tovább fejleszteni. Emellett a gyerekek kreativitása, gondolkozása a csapatmunkája, a közösségi érzése fejlődik így a gyerekeknek” - mondta Kossuth Henrietta, az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A tehetséggálán az egyik leglátványosabb a néptáncos, énekes műsor volt. Az Iciri-piciri nevű csoport tagjai az elmúlt év alatt tanult táncokat az óvónőkkel együtt adták elő az intézmény falain belül. Az egyik betanító óvodapedagógus szerint nemcsak az a fontos, hogy tehetsége legyen egy gyerekeknek, szeretnie is kell a választott foglalkozást.

„A gyerekek nagy örömmel jönnek, évről évre több kisgyerekünk van. Idén már 30 gyerek, két csoportban vett részt a műhelymunkában. Méderné Bém Nikolettával kezdtük el ezt a munkát, de az óvodában dolgozó nagyon sok kolléganő besegít a háttérmunkálatokban, mivel ezt egyedül nem tudnánk csinálni. Hetente délelőtt, délután, de óvodán kívül is összegyűjtjük a gyerekeket, és próbálunk városi rendezvényeken már most szerepelni” - nyilatkozta Leitner Csabáné, az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A táncon kívül a Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezése alapján indult el Bozsik foci, ahol a gyerekek már most megtanulhatják a futball alapjait. Az érdeklődő szülők az óvodások által készített kreatív tárgyakat is megtekinthették, amelyeket a kézműves műhely foglalkozásain alkottak a fiatalok.


022_0_t 022_1_t 022_2_t 022_3_t
022_4_t 022_5_t 022_6_t 022_7_t
022_8_t 022_9_t
Vissza