Negyed évszázad (képgalériával)2019. április 13. (szombat) 16:11 - Kultúranews/8019_0_300.jpgNegyed évszázados fennállását ünnepelte a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Köre. Az ÓMI Városi Könyvtár díszterme teljesen megtelt a kör tagjaival és vendégeivel, majdnem százan emlékeztek meg az elmúlt huszonöt évről. A rendezvényen Janiczak Dávid, városunk polgármestere is részt vett.

Rengeteg díj, elismerés és immáron huszonöt év. Ezzel büszkélkedhet a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Köre. A negyed évszázados fennállás óta számos írás és költemény született a körön belül, ezekből idén már a hatodik antológia jelent meg. Ezt az elmúlt időszakot idézték fel az alapítók, tagok és vendégek az ÓMI Városi Könyvtár dísztermében.

„Ez egy kis visszaemlékezés és egy újságbemutató egyben. Az ünnepi számnak a bemutatója, amiben szintén emlékezések vannak, versekkel egyetemben. Mindenki az első, vagy majdnem első versével, amivel bekerült az irodalmi körbe, bekerült az újságba és itt is ezek fognak elhangzani" - hangsúlyozta Fazekasné Szabján Erika, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Körének vezetője.

Az ünnepséget Janiczak Dávid, városunk polgármestere nyitotta meg. Beszédében felidézte saját tagságát és a rengeteg élményt, amelyet a körön belül élt meg, majd végül további sikereket kívánt az egyesület számára. A jövőbeli tervekben fontos szerepe van a fiatalok bevonásának, az irodalmi kör egyik alapító tagja szerint szükség van a fiatalabb generációra.

„Valóban szép a negyed század. A terv továbbra is az, hogy folyamatosan legalább ilyen színvonalon működjünk, nagyon fontos lenne egy kis vérfrissítés, gondolok itt a fiatalokra. Jómagam is nyolcvanon túl vagyok, illetve a kollégák közül is sokan és ezért jó lenne, hogyha az életkor átlaga fiatalodna" - mondta Kerékgyártó Mihály, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Körének egyik alapító tagja.

A visszaemlékező ünnepély megnyitása után köszöntötte a tagokat az irodalmi kör vezetője, majd levetítették Molnár Piroska a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő videóüzenetét, amelyben egy József Attila verset is elszavalt a kör tagjainak. Ezt követően pedig énekes műsorokkal, felolvasásokkal tették színesebbé az eseményt.


019_0_t 019_1_t 019_2_t 019_3_t
019_4_t 019_5_t 019_6_t 019_7_t
019_8_t 019_9_t 019_10_t
Vissza