Munkás Parlament (képgalériával)2019. április 12. (péntek) 19:00 - Politikanews/8018_0_300.jpgAláírást gyűjtött és Munkás Parlament néven szervezett találkozót a Magyar Szocialista Párt városunkban. A rendezvényen az MSZP elnöke, dr. Tóth Bertalan és a párt alelnöke, Komjáthi Imre is részt vett. A fórumon szó esett többek közt a munkásokat, dolgozókat érintő problémákról és azok lehetséges megoldásairól. A politikusok szerint nagy hangsúly van a májusi EP-választások végeredményén, emellett pedig létfontosságú, hogy túlóra és túlmunka helyett emelkedjenek a bérek és nyugdíjak.

Aláírást gyűjtöttek tegnap délután a Magyar Szocialista Párt tagjai és vezetői városunkban. Az MSZP szimpatizánsai találkozhattak dr. Tóth Bertalannal, a párt elnökével és Komjáthi Imre alelnökkel is. Az arra járók közvetlenül vethették fel problémáikat a politikusoknak, akik szerint nagy tétje van a májusi európai parlamenti választásoknak.

„Mi azt gondoljuk, és azt valljuk, hogy az Európai Unióban van a helyünk. Lassan már úgy érzem, hogy aközött kell választania sok embernek, hogy Orbán vagy Európa. Az a viseltetés, amit ma a miniszterelnök tanúsít, az eléggé európa-ellenes viseltetésnek mondható. Azt gondolom, hogy ezen változtatni kellene, de úgy hiszem Ő már erre nem képes. Ilyen értelemben arra buzdítok mindenkit, hogy keresse azokat az erőket, amelyek egy valós, erős, az emberek érdekét szolgáló Európát támogatnak” - hangsúlyozta Gúr Nándor, az MSZP Munkás, Foglalkoztatáspolitikai és Érdekvédelmi Tagozatának elnöke.

Az aláírásgyűjtést követően a Munkás Parlament elnevezésű találkozón városunk lakóival közösen folytatták a párbeszédet az Olvasóban. A fórumon többek közt szó esett a munkásokat, dolgozókat érintő nehézségekről, problémákról és azok lehetséges megoldásairól. A párt elnöke szerint különös jelentősége van, hogy Ózdra látogatott, véleménye szerint a bal oldal nem adhat fel egyetlen települést sem.

„A magyar munkavállalóknak nem túlmunkára és túlórára van szükségük, hanem magasabb bérre. Mi egy olyan Európai Uniót szeretnénk, ahol a munkavállalók érdekeit védik. Erről szól az a Szociális Európai Program, amelyet megfogalmaztunk mi is a választási programunkban, de az Európai Unió is elindult ezen az úton. Ma egy olyan összejövetelre kerül sor, amit mi Munkás Parlamentnek hívunk, és itt erről fogunk beszélni” - mondta dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A találkozón az MSZP elnöke hosszasan tárta fel azokat a problémákat, amelyek szerinte a legfontosabbak. Szó esett a pénzügyi egyenlőtlenségekről, uniós bérekről, Európai Ügyészségről. Komjáthi Imre alelnök beszédében a szakszervezetek fontosságára, és azok megerősítésére hívta fel a figyelmet.


018_0_t 018_1_t 018_2_t 018_3_t
018_4_t 018_5_t 018_6_t 018_7_t
018_8_t 018_9_t
Vissza