Költészet napja (képgalériával)2019. április 11. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/8014_0_300.jpgVárosunk több intézményében is megemlékeztek a Magyar Költészet Napjáról, amelyet hazánkban 1964 óta ünnepelünk József Attila születésnapján. Ennek alkalmából ma reggel a II. János Pál Általános Iskola tanulói egy verses, zenés műsort adtak elő társaiknak, míg délután a Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központjában tartottak szavalóversenyt.

József Attila születésnapján, április 11-én emlékezünk meg a Magyar Költészet Napjáról. A hazánkban 1964 óta ünnepelt napon ennek tiszteletére számos intézményben tartanak rendezvényeket. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulói színes műsorral készültek diáktársaiknak, amelynek keretében több verset elszavaltak, valamint egy zenés produkciót is előadtak.

„József Attila születésnapjára és a költészet napjára emlékezve egy közös produkciót csináltunk mi dráma szakkörösök, illetve az iskolában működő énekkar. Vámos Fruzsina kolléganőm ötletére összekapcsoltuk a kettőt, és ebből hoztunk össze egy műsort, amihez csatlakozott még az intézményvezetőnk is, és egy verssel tette színesebbé a programot” - mondta Tamás Ákos, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola felkészítő tanára.

A Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központjában egy rövid megnyitó és megemlékezés után szavalóverseny vette kezdetét. A megmérettetésen az intézmény tanulói több csoportra osztva mutatták meg tudásukat.

„Iskolánkban József Attila születésnapján minden évben megrendezzük. Az előző évekhez képest csupán annyi különbség van, hogy idén nem kistérségi nagyságrendű lesz, hanem csak iskolai berkeken belül hirdettük meg” - nyilatkozta Kovács Bodnár Mária, a Vasvár Úti Általános Iskola tanítója.

A művek előtt a legtöbbször József Attila neve hangzott el, az ő költeményeit adták elő a legtöbben. A szavalóversenyen minden korosztály tanulói részt vettek. A nyertesek jutalmul oklevelet és különféle könyvajándékokat kaptak.


014_0_t 014_1_t 014_2_t 014_3_t
014_4_t 014_5_t 014_6_t 014_7_t
014_8_t 014_9_t 014_10_t 014_11_t
Vissza