Élményszerű oktatás (képgalériával)2019. április 10. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8006_0_300.jpgA német nyelv népszerűsítésére szolgáló programot szerveztek a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban a Goethe Intézet közbenjárásával. Az általános- és középiskolások a Heidi című alkotást tekinthették meg. A címszereplő, árván maradt kislány mindenki életét bearanyozza kedvességével. A vetítés után közösen elemezték a filmet, ezzel is segítve a cselekmény megértését.

Az ország több pontján szerveztek programot a német nyelv népszerűsítése érdekében a Goethe Intézet kezdeményezésére. A terv szerint évente négy filmet vetítenek majd a résztvevőknek, amelyek után közösen értékelhetik ki a látottakat. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark ezúttal csupán a helyszín biztosításával segítette a rendezvény lebonyolítását. Az intézmény dolgozói fontosnak tartják az olyan eseményeket, ahol testközelből ismerkedhetnek meg a fiatalok a nyelvtanulás szépségeivel.

„Hiszem azt, hogy az idegen nyelvek szeretetét és fejlesztését tudja segíteni, hogy az adott nyelven filmeket nézünk vagy zenét hallgatunk. Épp ezért került már sor több alkalommal francia és német filmnap megszervezésére nálunk” - hangsúlyozta Ádám Eszter, a Nemzeti filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Rendhagyó módon a Goethe Intézet által biztosított ajándéktárgyak is gazdára találtak. A szervezők a tombolahúzást is annak szellemében találták ki, hogy ezzel is felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy érdemes részt venni a hasonló eseményeken.

„Nem egyszerű a német nyelv megszerettetése, ez egy különösen jó alkalom erre. Egyrészt mert a korosztálynak megfelelő filmek kerülnek kiválogatásra, ennek a tartalma nagyrészt meg fogja érinteni a tanulókat. Mivel az egész német nyelven megy, és nincs magyar felirat, ezért a hallott szövet értését, valamint a német kultúrának a megszerettetését is szolgálni fogja” - mondta Heiling Jolán, a József Attila Gimnázium pedagógusa.

A filmben Heidi, az árván maradt kislány magányosan élő nagyapjához kerül. Hamar barátságot köt a tanyán lakó állatokkal, s az emberekben csalódott öregember szívét is megnyeri. A fiatal lány kedvességével bearanyozza mindenkinek az életét, akivel csak találkozik. A vetítés után közösen elemezték a filmet, ezzel is segítve a cselekmény megértését. 


006_0_t 006_1_t 006_2_t 006_3_t
006_4_t 006_5_t 006_6_t 006_7_t
006_8_t
Vissza