Újabb fejlesztések (képgalériával)2019. április 9. (kedd) 19:00 - Városnews/8001_0_300.jpgFolytatódnak az állagmegóvó munkálatok az Átmeneti Szállás épületén. Az intézmény tetőszerkezete nemrég újult meg, viszont a belső térre is ráfér a felújítás. Több helyiség padlóját is linóleummal borítják. A konyhában közel negyvenéves csőrendszert cserélnek ki. A rekonstrukció közfoglalkoztatási program keretében valósulhat meg, több mint félmillió forintból.

Az Óvoda úton található Átmeneti Szállás épülete több mint 130 éves múltra tekint vissza. A külső falon található táblán olvasható információk is ezt támasztják alá. Az épület egyébként régen óvodaként is üzemelt. Az évek alatt jelentősen amortizálódott az állaga. A közelmúltban mintegy négymillió forintból kapott új cseréplemez borítást a tető, de ezzel még korántsem ért véget a felújítási munkálatok sora. A következő napokban még rengeteg feladat vár az itt dolgozókra.

„Az Átmeneti Szállás egy ötven férőhelyes intézmény hajléktalan személyek részére. Megújulnak a padlózatok, új linóleum burkolat váltja a régit. Az ellátottak részére rendelkezésre álló konyhai rész is megújul, ott mind a fal, mind pedig a padlózat cseréje fog történni. A munkálatok közfoglalkoztatási program keretében valósulhatnak meg és közel hatszázezer forint értéket képvisel” - nyilatkozta Gál Katalin, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény megbízott igazgatója.

Körülbelül hatvan négyzetméteres területet fognak linóleumozni, ez érinti a folyosót, a konyhát, az étkezőt és három szobát is. Az egyik helyiségben nagyobb volumenű felújításokat is eszközölnek. Az étkezőt eddig egy faparaván választotta el a konyhától, ezt hamarosan gipszkarton fal váltja fel. A hideg-meleg vizes csőrendszert is lecserélik, és megújul a lefolyócsövek egy része is.

„Elsődlegesen a csöveket cseréltük ki a falban. Cirka hatvan méter csövet szereltünk ki a falból, ami nyomás alatt volt, ezek 30-40 éves csövek voltak. Jelenleg annak a helyreállítása folyik. Ezt követi a csempeleverés, valamint a másik oldalt a cső berakása a falba” - mondta Berki János, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény karbantartás-vezetője.

Berki János elmondta, hogy igyekeznek mielőbb végezni a munkákkal, viszont az ellátottaknak minden nap szükségük van a konyhára, ezért csak reggel nyolctól délután négyig tudnak haladni a folyamatokkal. Ezt követően az épületen kívül lévő rácsokat is lecserélik, hiszen ezek amellett, hogy elavultak, balesetveszélyesek is. Tizenegy ablakot érint a rekonstrukció. A tervek szerint 50-60 centiméter magasságban betéglázzák a nyílászárókat, afelé pedig új rácsokat helyeznek el. A munkálatok körülbelül három hét alatt zajlanak le.


001_0_t 001_1_t 001_2_t 001_3_t
001_4_t 001_5_t 001_6_t 001_7_t
001_8_t 001_9_t 001_10_t
Vissza