Tavaszváró hangverseny (képgalériával)2019. április 9. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/7998_0_300.jpgTavaszváró hangversenyt rendezett az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Digitális Erőműben. A koncerten a zeneiskola minden korosztálya képviseltette magát, a darabok között szerepeltek klasszikus és modern, kortárs művek, illetve népdalfeldolgozások is. Az intézmény szeretne nyitni a könnyűzene felé is.

Susato Les quatre Branles-jával indította a zeneiskola tavaszváró hangversenyét Bódi Jolán Gizella és Pogonyi Amanda felkészítő tanáruk, Csikai Sándor közreműködésével. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola ismét a Digitális Erőművet választotta a koncert helyszínéül, ahol most is megteltek a széksorok. A főszerepet most is a fiatal zenészpalánták kapták, akik különféle klasszikus és kortárs művekkel mutatkoztak be.

„Mi is megválogathatjuk azt, hogy milyen dalt szeretnénk tanulni. Persze vannak előírt dalok is, például a klasszikusok, de igazából már amikor megyünk fölfelé az évekkel, akkor inkább a popdalokat vesszük elő, és a könnyűzenéket” - mondta Méhész Réka.

Az intézmény vezetője, Boros Géza egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy a komolyzene mellett kortárs, könnyűzenei szerzemények is felcsendüljenek.

„Egy kicsit kacsintgatunk a könnyűzene felé is, nem titkolt szándékkal. Szeretnénk egy kicsit behozni a zeneiskola falai közé a könnyűzenét is. Már most van könnyűzenei kamaránk, ennek a fél éves munkának az eredményét láthatják majd most a kedves nézők. Ezt szeretnénk jövőre továbbfejleszteni, tehát most már mindenféle műfajban megmutatkozunk, és szeretnénk, ha ez jövőre már a zeneiskola profiljába is beleférne” - emelte ki Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Boros Géza szerint egyébként jót tett az iskolának a kazincbarcikai anyaintézménytől való különválás, hiszen így igaz, megnövekedtek az adminisztrációs tevékenységek, de önálló iskolaként több lehetőségük van saját döntéseket hozni egyeztetés nélkül.


998_0_t 998_1_t 998_2_t 998_3_t
998_4_t 998_5_t 998_6_t 998_7_t
998_8_t 998_9_t 998_10_t 998_11_t
998_12_t 998_13_t
Vissza