Sűrű forgalom2019. április 4. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/7983_0_300.jpgÉrdemes betartani a közlekedés alapvető szabályait, hiszen pillanatok alatt bekövetkezhet a baj. Tegnap délután történt biciklis baleset, de volt segédmotoros tragédia kapcsán megtartott bírósági tárgyalás is, ahol ítéletet hoztak. Emellett a rendőrség egész napos akciót szervezett a gyorshajtók kiszűrésére.

Robogó autósok, a lámpáknál a kocsisor mellett elhúzó motorosok és gyakran kiszámíthatatlan kerékpárosok. Csak néhány olyan dolog, amivel napjában többször is találkozhatunk az utakon. Az emberek gyakran szembe mennek a szabályokkal, és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai naponta szembesülnek olyan esetekkel, amelyek során a forgalomban résztvevők súlyosan megszegik az előírásokat. Legutóbb a Sajó-hídnál találkoztak olyan sofőrrel, aki áthajtott a piros jelzésen, ám nem ez volt az egyetlen probléma.

„Kollégáim intézkedés alá vonták, és megállapították az intézkedés alkalmával, hogy a gépjárművezetéstől az intézkedés alá vont személy el van tiltva. Ezt követően légalkoholmérő készüléket alkalmaztak vele szemben, ami pozitívan reagált. Így eltiltás alatt ittas gépjárművezetés miatt indult ellene eljárás” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Fontos, hogy nemcsak az autósoknak, de a kerékpárosoknak sem szabad ittasan részt venni a közlekedésben. Jó példa erre a somsályi elágazóban tegnap délután történt baleset, amely során az illuminált állapotban lévő biciklis egy autónak csapódott, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Gyakran veszélyes tényező lehet a figyelmetlenség is. Tavaly májusban egy ember meghalt amiatt, hogy egy Arló felé haladó sofőr áttért a szemközti sávba, és ütközött az ott szabályosan közlekedő segédmotorossal. A férfi nekicsapódott az autónak, majd az úttestre zuhant, és a kórházban életét vesztette. Ennek kapcsán tartott tegnap előkészítő ülést az Ózdi Járásbíróság.

„A vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás. A vádlott a bűncselekményt elkövetését beismerte, a tárgyalásról lemondott. A bíróság előkészítő ülésen másfél év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A férfit a bíróság két és fél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Enyhítő körülmény volt a vádlott kifogástalan közlekedési előélete, és az, hogy őszinte megbánást tanúsított a néhai sértett hozzátartozóival szemben. (...) Az ítélet jogerőre emelkedett” - nyilatkozta dr. Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

A helyi egyenruhások több eszközt is bevetnek annak érdekében, hogy biztonságosabban közlekedhessünk az utakon. Tegnap például az egész országra kiterjedő sebességmérő akcióhoz csatlakoztak. A megmozdulást a lehető legtöbb fórumon hirdették, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen az autósok az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén is ügyeltek a sebességkorlátozás betartására.

Vissza