Huszonnégy óra (képgalériával)2019. április 3. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7977_0_300.jpgSpeedmarathont, azaz huszonnégy órás sebességmérést tart a rendőrség az egész országban, így az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén is. Ma reggel 6 órától holnap reggel 6-ig több helyszínen is találkozhatnak az autósok a traffipaxokkal. A kampány célja a gyorshajtás és a szabálytalankodás csökkentése, amely az utóbbi időben egyre nagyobb gondot okoz az utakon.

A közlekedésbiztonságra hívja fel a figyelmet a rendőrség országos sebességmérő akciója. A Speedmarathon nem ismeretlen a magyarok számára, hiszen a rendőrség már több éve csatlakozik az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez. Nemrég a lakosság segítségét kérték a helyszínek kiválasztásához.

„A Speedmarathon a sebességellenőrzés része. Az ország egész területén a forgalomban lévő összes sebességmérő készüléket ilyenkor kihelyezik az utak szélére, és ott egy huszonnégy órás sebességellenőrzést hajtanak végre. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a kapitányság illetékességi területén ma reggel 6 órától holnap reggel 6 óráig folyamatosan, 24 órán át hajtják végre ezt az ellenőrzést” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A listát tegnap tették közzé, és bárki számára elérhető a police.hu-n. Az autósok Ózdon ma több helyszínen is láthatták a működésben lévő traffipaxokat, többek között a Bolyki főúton is.

Ezek a lézeres eszközök nemcsak a közeledő, de a távolodó járművek sebességét is képesek megmérni. Emellett több szabálysértés-figyelő funkcióval is rendelkeznek. Például figyelik azt, ha valamelyik autó átmegy a piroson, vagy ha szabálytalanul sávot vált.

A Bolyki főúti buszfordulónál a rendőrök nemcsak azokat vették ki a forgalomból, akiket bemért a műszer, szúrópróbaszerűen is ellenőrizték az autósokat. A sebességmérés ezen formájával a gyorshajtásból eredő balesetek megelőzésére, a szabálytalanságok visszaszorítására hívják fel a figyelmet.


977_0_t 977_1_t 977_2_t 977_3_t
977_4_t 977_5_t 977_6_t
Vissza