Idegen nyelv (képgalériával)2019. április 3. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7976_0_300.jpgTöbb Bolyky-s diák is szép helyezést ért el a Sajószentpéteren megrendezett tankerületi szintű angol versenyen. A Kossuth-napok keretében a Kossuth Lajos Általános Iskola által indított megmérettetésen összesen 66 tanuló vett részt. Az Újváros Téri Általános Iskola fiataljai mellett a Bolyky Tamás Általános Iskolából heten képviselték az intézményt, közülük öten végeztek a dobogón.

Jó hangulat, rengeteg jelentkező, játékos tanulás. Többek közt ezek jellemzik a nyelvi órákat a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvek tanítására. Most Sajószentpéteren bizonyítottak diákjaik. A két felkészítő, Keresztfalviné Németh Barbara és Medvéné Kovács Ágnes volt. Utóbbi tanár szerint a jó eredmények annak is köszönhetőek, hogy több megyei és országos versenyt is megjártak már, és a jövőben is készülnek ezekhez hasonlókra.

„Szerencsére tudunk tartani a gyerekeknek hetente szakkört. Ezen a szakkörön készültünk, igazából még akkor nem tudtuk, hogy milyen típusú feladatokkal kell készülni, csak annyit, hogy a versenyen szövegértés és tesztek lesznek. Így ezekkel készültünk, nyilvánvalóan ennek több változata van, tehát megpróbáltuk változatosan tanulni” - mondta Medvéné Kovács Ágnes, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanára.

A Kossuth-napok keretében a Kossuth Lajos Általános Iskola által indított megmérettetésen főleg szövegértési feladatokat kaptak a gyerekek. A versenyen összesen 66 fiatal mérte össze tudását, ebből heten a Bolyky Tamás Általános Iskolát képviselték, akik közül öten állhattak a dobogó valamely fokára.

„Legfőképpen szövegértési feladatok voltak. Igazából én nehezebbre számítottam, de ugye ahogy a megyei és országos versenyekre készültünk, úgy elég sok tapasztalatot szereztem, így szerintem nem volt olyan nehéz. Ami meglepett, hogy nyelvtani feladatok most nem voltak, pedig arra elég sokat készültünk” - nyilatkozta Kónya Boglárka, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A tankerületi szintű versenyen korosztály szerint indultak a tanulók. Az 5. évfolyamról Burka Gréta második, Döbör Máté első, 6. osztályból Bolyky Napsugár első, míg 7-ből Jónás Bence harmadik és Kónya Boglárka 2. helyezést ért el. A megmérettetésen az Újváros Téri Általános Iskola tanulói is részt vettek, bár dobogós helyezés most nem született, ők is szép eredményekkel zártak.


976_0_t 976_1_t 976_2_t
Vissza