Tervezd meg kedvenc könyved borítóját!2019. április 2. (kedd) 19:00 - Kultúranews/7973_0_300.jpgÚjratervezés címmel hirdet pályázatot általános iskolások részére az ÓMI Városi Könyvtár a Gyerekesély az ózdi járásban projekttel közösen. A felhívás lényege, hogy a diákok egy általuk kedvelt könyv borítóját készítsék el tetszőleges technika felhasználásával.

Létrehozhatják kézzel, azaz rajzolhatnak, festhetnek, vagy más módon is megalkothatják, de akár digitális formában is megvalósíthatják a művet. Azonban egy fontos elemre oda kell figyelniük: csak a saját szellemi terméküket adhatják be, mivel a zsűri leellenőrzi majd annak eredetiségét. A beérkezett pályamunkákat kategóriánként értékelik majd, a benyújtási határidő április 30-a. Bővebb információ és a nevezési lap az ÓMI Városi Könyvtár Facebook-oldalán érhető el.

„Újratervezés című alkotói pályázatunkkal az a célunk, hogy a gyerekek meg tudják jeleníteni kedvenc irodalmi élményeiket, kedvenc irodalmi műveiket egy alkotás formájában. Emellett az oktatás színesítésére is szeretnénk ezt a pályázatot felhasználni. Ajánljuk pedagógusoknak különböző tanórák színesítésére, kötelező olvasmányok feldolgozásához, illetve digitális kompetenciák fejlesztéséhez is” - mondta Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

Vissza