Kátyúk nélkül (képgalériával)2019. április 2. (kedd) 19:00 - Városnews/7971_0_300.jpgMegkezdték a burkolatjavítási munkálatokat városunk forgalmasabb útszakaszain a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Tegnap a Bolyki főút egy részén, valamint a Malom és Zrínyi út kereszteződésében lévő körforgalomnál zúgtak a gépek, ma már Szentsimon felé tevékenykedtek a dolgozók. Két nap alatt legalább tíz tonna meleg aszfaltot használtak fel, akadt olyan hiba, ahová egy tonnát kellett bedolgozni, hogy járhatóvá váljon az út.

Városunk útburkolatait számos helyen tarkítják repedések és kátyúk. A járművezetőknek sokszor kemény erőfeszítéseket kell tenniük, hogy ki tudják ezeket kerülni. A mostani munkálatoknak köszönhetően néhány területen megoldódni látszik a gondok egy része. A közút dolgozói hétfőn a Bolyki főúton kezdték a javítást, több hibás területet is körbevágtak. Homonnai László munkájából kifolyólag 1988 óta járja az ózdi utcákat. Már kétmillió-százötvenezer balesetmentes kilométer van mögötte.

„Naponta 100-120 kilométert személyautóval a városban autózunk oktatás címszó alatt, de az országot is járom, mivel a Volánnál is dolgozom. Most örömmel vesszük, hogy elég szépen kátyúzzák az utakat, így valamennyire jobban lehet közlekedni az autót kímélve. Végül is pozitívnak vesszük ezt a dolgot” - mondta Homonnai László.

Veszélyes területként kiemelte többek között a Malom és Zrínyi út kereszteződésében lévő körforgalmat is. Tegnap itt is megjelentek elsőként a jelzőőrös forgalomirányítók, pár perc múlva pedig a munkagépek és dolgozók. A hibás szakaszt először kivágták, majd a törmelékek felkerültek a teherautó platójára, ezeket a putnoki mérnökségre szállítják. Fontos, hogy egy-egy lyuk megfelelően legyen kitakarítva, így a lapáton és seprűn kívül az apróbb kavicsok és por eltávolításához lombfújót is használtak a szakemberek. Majd olyan emulziós anyaggal kezelték, amely a tapadást segíti elő. Itt akkora úthibával találták szembe magukat, hogy konkrétan egy tonna 180 fokos meleg aszfaltot kellett bedolgozniuk az útba. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ütemezetten végzi ezeket a feladatokat.

„Ütemtervünk alapján ezzel párhuzamosan a térség főútjainak kátyúzása is megkezdődöt, a nagyobb forgalmú 26-os számú főúttal, majd ezt követi a 25-ös számú másodrendű főút, többek között Ózd átkelési szakasza is. Az itt elvégzett munkákat követően térünk át a kisebb forgalmú, kezelésünkbe tartozó mellékutakra” - nyilatkozta Polgár Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Ma szintén a Bolyki főúton folytatták a munkát Szentsimont érintve egészen Hangonyig. Várhatóan péntekre befejezik ezt a környéket is. A vállalat türelmet és fokozott odafigyelést kér az autósoktól, hiszen a putnoki mérnökséghez több mint 400 kilométernyi úthálózat üzemeltetése és fenntartása tartozik, valamint jelenleg a hőmérséklet miatt csak speciális berendezésekben tudják az aszfaltot szállítani. Ez pedig időigényes. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is hamarosan megkezdi a kezelésükben álló útszakaszok javítását.


971_0_t 971_1_t 971_2_t 971_3_t
971_4_t 971_5_t 971_6_t 971_7_t
971_8_t 971_9_t 971_10_t 971_11_t
971_12_t 971_13_t 971_14_t 971_15_t
971_16_t 971_17_t 971_18_t 971_19_t
Vissza