Hármas karambol (képgalériával)2019. március 26. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7943_0_300.jpgBaleset történt a reggeli órákban a Pázmány úton. A karambol során egy Farkaslyuk felől érkező jármű két, az út szélén parkoló autónak csapódott. A szerencsétlenség következtében egy embert szállítottak kórházba, az anyagi kár jelentős. A helyszínelés idején fél pályán haladt a forgalom.

Félpályás útzár lassította a forgalmat a reggeli órákban a Pázmány úton. Az ott élők elmondása szerint a Farkaslyuk felől érkező Opelben ülők a tizenkét órás műszak után hazafelé tartottak, és a fáradtság miatt mindketten elaludtak. Ennek következtében lesodródtak az útról, és az ott parkoló autóknak csapódtak. Az ütközéstől a szürke Fiat az árokba csúszott, míg a fehér színű Dacia a villanyoszlophoz préselődött. Fontos, hogy kamionok és tehergépjárművek esetében előírás a kötelező pihenőidő, ám minden esetben ajánlatos frissen a volán mögé ülni.

Viszonyításképp a szállítmányozásban résztvevőknek a napi vezetési idő összesen nem haladhatja meg a 9 órát, azonban heti 2 alkalommal 1-1 órával meghosszabbítható. 4,5 órás vezetés után a gépkocsi sofőrnek egy 45 perces szünetet kell tartania, amelyet egy 15 és egy 30 perces szünettel helyettesíthet.

Az eset kapcsán a vétlen tulajdonosokra vélhetően több hónapos procedúra vár. Addig másképp kell megoldaniuk a napi közlekedést.

„A nagy csattanásra lettünk figyelmesek. A fiatalember a Dacia Duster tulajdonosa 10 perccel az ütközés előtt szállt ki az autóból. Bement a kabátjáért, hiszen itt van a házuk és a vállalkozásuk. Ő is a nagy csattanásra lett figyelmes és a párom is. Mikorra kiértek már megtörtént a baj. Szerencsére a személyi sérülések nem nagymértékűek, ugyanis mind a ketten ki tudtak szállni az autóból” - nyilatkozta Prokk István, az egyik vétlen autó tulajdonosa.

A balesetben érintett férfi elmondása szerint a járműve kiemelése a több mint két méter mély árokból egyelőre nem megoldott, ugyanis helyben nincs olyan daru, amely alkalmas lenne a feladatra. A helyzetet tovább nehezíti az út melletti laza talaj és a sérült villanyoszlop alacsonyan lógó vezetékei.


943_0_t 943_1_t 943_2_t 943_3_t
943_4_t 943_5_t 943_6_t 943_7_t
943_8_t 943_9_t 943_10_t 943_11_t
943_12_t
Vissza