Eredményes tanulók2019. március 20. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7916_0_300.jpgKét SZIKSZI-s diák is jól szerepelt egy országos tanulmányi verseny elődöntőjén. A megmérettetésen kereskedelmi ismeretekből több mint ötszáz tanuló közül Lefler Dániel harmadik, míg Vécsi Richárd huszonnegyedik helyen jutott tovább az országos döntőbe, amelyet áprilisban rendeznek meg Szolnokon. Az ott elért eredmények alapján felsőoktatási többletpont is szerezhető.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két tanulója is bejutott egy országos verseny döntőjébe. Az ágazati szakmai érettségi tantárgyak közül kereskedelmi ismeretekből jeleskedett Lefler Dániel és Vécsi Richárd. Az elődöntőn összesen több mint ötszázharminc diák vett részt, az ózdi fiatalok a harmadik és a huszonnegyedik helyet hozták el.

„Tulajdonképpen az elődöntőnek még nincs tétje, de szembesülnek azzal, hogy mi lesz az érettségin, mi várható ott. Ez egy próba, amin szembesülnek azzal is, hogy mi az, amit tudnak, mi az, amit sikerült elsajátítani, és mi az, amire még hangsúlyt kell fektetni, hogy az érettségijük sikeres legyen” - hangsúlyozta Cseh Tamásné, felkészítő tanár.

A diákoknak számítógépen 120 perc alatt kellett megoldaniuk egy interaktív, 62 feladatból álló tesztet. A kérdések érintették az áruforgalom, az üzleti tevékenység, a marketing témaköreit.

„Nekem a verseny annyira nem volt nehéz. 74 pontot értem el a 100-ból. A verseny után szinte rögtön megbeszéltük a többiekkel, hogy mi hogy volt” - mondta Vécsi Richárd.

A döntőt április elején rendezik meg Szolnokon. Az ott elért eredményekkel egyébként a diákok felsőoktatási többletpontokat is szerezhetnek majd.

„A mezőny biztos szoros lesz, mert nyilván jó tanulók jutottak be. Egy dobogós helyezést azért szeretnék elérni” - nyilatkozta Lefler Dániel.

Az iskola igazgatója büszke diákjaira, hiszen a versenyeredmények nemcsak a tanulók, de az intézmény presztízsét is emelik.

„A SZIKSZI-ben a nevelő munka mellett mindig nagy hangsúlyt fektettünk a szakmai készségek fejlesztésére is, és ennek jó mérőeszköze lehet, hogy ha országos versenyeken veszünk részt. Természetesen minden egyes versenyre, amire lehetséges, és tudunk, arra nevezünk diákokat” - emelte ki Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A verseny célja egyébként az, hogy a tanulókat felkészítsék az érettségi vizsgákra, illetve hogy ösztönözzék a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző pedagógusokat.

Vissza