Romló statisztika (képgalériával)2019. március 19. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7915_0_300.jpgTöbb közúti baleset is történt térségünkben a közelmúltban. Volt, akit zebrán gázoltak el, más a borsodnádasdi szerpentinen szenvedett balesetet. Olyan is akadt, aki ugyan nem okozott kárt sem magában, sem másban, a rendőrök viszont 1,83 mg/liter százalékértékű légalkoholszintet mértek nála.

A hétvégén az esti órákban a Brassói úti körforgalom egyik zebráján gázoltak el egy fiatal férfit, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Helyszínen szerzett információink szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket. A borsodnádasdi szerpentinen pedig egy sárga Suzuki csúszott meg az egyik kanyarban, áttért a szembejövő sávba, és nekiütközött egy kamionnak. Az visszalökte a saját sávjába, ahol a mögötte közlekedő autóba is belement. A balesetben egy személy súlyosan megsérült. Most nem volt szükség a tűzoltók beavatkozására, azonban számos olyan eset akad, amikor nélkülözhetetlen a lánglovagok segítségnyújtása.

„Kiérkezés után az első mozzanat a gépjármű áramtalanítása, illetve rögzítése. Így tudjuk biztonságosan megkezdeni a mentést. Aztán sérüléstől függően avatkozunk be. Ha van beszorult személy, akkor őt általában hidraulikus feszítővágó segítségével tudjuk kiszabadítani. Ha súlyos a sérülés, akkor csak a mentőszolgálat segítségével tudjuk kiemelni a sérültet” - mondta Kovács Attila, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka.

A tűzoltók minden személyi sérüléssel járó autóbalesethez kivonulnak. A rajparancsnok szerint az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság jól felszerelt kocsikkal rendelkezik, szinte az összes járművükön van hidraulikus feszítővágó. Egyébként nemcsak térségünkben, de az egész országban növekvő tendenciát mutatnak a közúti balesetek. Meg nem erősített információk szerint idén csak az első negyedévben több halálos kimenetelű baleset történt, mint tavaly egész évben. A Központi Statisztikai Hivatal 2018-as adatai szerint megyénkben 834-re volt tehető a közúti balesetek száma, ebből 30 volt halálos kimenetelű. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonságra, így gyakoriak az ellenőrzések. Nemrégiben egy ittas vezetőt vettek ki a forgalomból az ózdi rendőrök.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai a kora hajnali órákban egy furcsán közlekedő férfira lettek figyelmesek Ózd Szentsimon városrészében. Amikor igazoltatás alá vonták, kiderült, hogy ittas állapotban ült a volán mögé. A vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék 1,83 mg/liter értéket mutatott, amely súlyos részegségre utal” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az ózdi rendőrök egyébként ma is szondáztatták az autósokat a Piac úton a finn módszert alkalmazva. Ennek lényege, hogy az összes járművet kiterelik a forgalomból, majd megmérik a sofőrök légalkohol-szintjét. Így rövid idő alatt kiszűrhetők az ittas vezetők.


915_0_t 915_1_t 915_2_t 915_3_t
915_4_t 915_5_t 915_6_t 915_7_t
Vissza