Kiegyenlítődött mezőny (képgalériával)2019. március 17. (vasárnap) 16:37 - Sportnews/7909_0_300.jpgHazai győzelemmel zárult az ÓAM-Ózdi KC – Békés-Drén KC az NB I/B keleti csoportjának tizenhatodik fordulójában. A mieink a második félidőben tettek szert nagyobb előnyre, amely a mérkőzés végéig kitartott, így a csapat a tabella nyolcadik helyén áll 13 pontjával, a Balmazújváros mögött.

Kiegyensúlyozott mérkőzés zajlott le szombaton a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Szakál György és Závodoszky István által vezetett ÓAM-Ózdi KC és a Békés-Drén KC csapata csapott össze. Az első félidőben egyik kapuból a másikba esett a labda, szinte végig döntetlen volt az eredmény. 13-12-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a fiúk. A második játékrészben pedig a mieink vették át az uralmat a pályán, és szereztek előnyt. Az ellenfél csapata támadásait sorról-sorra hárították. A találkozó vége pedig magabiztos győzelemmel zárult, ÓAM Ózdi KC – Békés-Drén KC 27-22.

„Hasonló jó játékkal tudtuk az Algyőt legyőzni, most ők a negyedikek. Jött a második, a Békés csapata, ma őket is legyőztük, most pedig megyünk az elsőhöz. Ahogyan már mondtam is, ez egy annyira kiegyenlítődött mezőny, hogy azért lehetnek meglepetéseredmények. Továbbra is vallom, hogy öt góltól több nincs egyik csapat javára sem. Nagyon örülök, mert egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, mind támadásban, mind védekezésben. Üzenem mindenkinek, hogy érdemes kézilabda mérkőzésre kijönni, mert ma is sok boldog ember volt itt a csarnokban” – mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Az eddig ezüstérmes Békés-Drén KC ezzel a vereséggel a harmadik helyre esett vissza a tabellán. A PLER-Budapest vette át a helyét a maga 22 pontjával. A Békés csapatának így a következő találkozón össze kell szednie magát.

„Azt kaptuk, amire készültünk, támadásban voltak problémáink, hiszen hétmétereseket hibáztunk, helyzetek maradtak ki, bal szélről ismételten nem tudtunk betalálni azzal a hőfokkal, amivel kellett volna. Nem támadtunk rendesen, gyenge volt a helyzetkihasználásunk, az ellenfél kapusa nagyon jól védett, ez minket elbizonytalanított, és hátul voltak hibáink. Azt gondolom, hogy ez a 27 kapott gól még elmegy, de a 22 dobott gól az kevés, főleg úgy, hogy a végjátékban sikerült közelebb jönni. Tehát megérdemelten győzött az ózdi csapat, gratulálok nekik” – hangsúlyozta Papp Bálint, a Békés-Drén KC edzője.

A mostani győzelemnek köszönhetően 13 ponttal az Ózdiak 8. helyen állnak a tabellán. Az ÓAM-Ózdi KC március 22-én folytatja a bajnokságot. Az Orosházi FKSE-LINMAR csapatával fognak játszani a mieink az ellenfél csarnokában.


909_0_t 909_1_t 909_2_t 909_3_t
909_4_t 909_5_t 909_6_t
Vissza