Városi ünnepség2019. március 14. (csütörtök) 19:00 - Aktuálisnews/7905_0_300.jpgIsmét együtt ünnepli a város március 15-ét. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepség első állomása a városközponti nagyparkoló lesz.

Itt reggel 9 órától lehet gyülekezni, majd lovasfelvonulás indul a Petőfi térre a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület vezetésével.

10 órától Janiczak Dávid, városunk polgármestere mond ünnepi beszédet a Petőfi téren. Ezt követően „Magyarnak lenni jó!” címmel az ÓMI Zenés Színház irodalmi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, amelyben közreműködnek az Ózdi Néptánc Egyesület, valamint a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai. A programot koszorúzás zárja. Az ünnepséget az Ózdi Városi Televízió március 15-én pénteken este 7 órától, felvételről közvetíti.

Holnap egy órától Hódoscsépányon is megemlékezést tartanak, ott Fidrus Péter alpolgármester, a terület képviselője mond köszöntőt. A rendezvényen szintén szerepel városunk zenés társulata, majd a megemlékezés virágait helyezik el a Petőfi-szobor lábánál a hagyományőrzők bevonásával. Városunk vezetői mindenki jelenlétére számítanak, hiszen a 48-as ifjak öröksége manapság is aktuális, ők az életüket áldozták azért, hogy a magyar nemzet szabad legyen.

„A célja ezeknek az ünnepségeknek, hogy méltóképpen emlékezzünk meg a hősökről, azokról akik igyekeztek azokat az alapelveket biztosítani a nemzet számára, ami mindenkit megillet. Szabadság, testvériség és a forradalom, ami mindehhez hozzásegítette őket. Ők nem voltak restek az életüket is áldozni ezekért az elvekért. Ehhez kell nekünk hűnek maradni és ezt a szellemiséget kell tovább őrizni” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Vissza