Megtalált telefon2019. március 14. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/7903_0_300.jpgVisszaadták ma jogos tulajdonosának azt a telefont, amelyet egy ismeretlen személy még tavaly ősszel lopott el a férfi nyitva hagyott autójából. A készüléket egy helyi mobiltelefon-szaküzletben adták le darabokban, a rendőrök több adat lekérése után bukkantak az eszköz nyomára. Az Ózdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

Tavaly októberben az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy telefont adtak vissza jogos tulajdonosának, amelyet nyitva hagyott autójából tulajdonított el egy fiatalkorú férfi. Akkor gyorsan kézre kerítették az elkövetőt, hiszen az a lopás után azonnal bejelentkezett a közösségi oldalakra, így könnyű volt felderíteni kilétét. Egy hasonló eset történt 2018 szeptemberében is, de az eszköz még csak most került meg.

„Lopás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen az Ózdi Rendőrkapitányság. Még tavaly ősszel a Deák úton parkoló, nyitott állapotban lévő autóból ismeretlen elkövető eltulajdonított egy Huawei típusú mobilkészüléket” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A somsályi férfinak ma adták vissza tulajdonát az Ózdi Rendőrkapitányságon. A készüléket a rendőrök IMEI-száma alapján azonosították, majd a három nagy mobilszolgáltatótól lekért híváslista és adatok birtokában találták meg. A telefont egy helyi szaküzletben adták le alkatrésznek, mivel az elkövető feltehetően összetörte. Ezzel közel 130 ezer forintos kárt okozott.

„Természetesen örülök neki, hogy meglett a telefon. Voltak rajta olyan képek a családról, amik már pótolhatatlanok, és mivel sajnos ilyen állapotban került vissza, így ezek már elvesztek. De mindenesetre örülök, hogy meglett” - nyilatkozta Váradi Ádám.

A tulajdonos csak néhány percre hagyta nyitva kocsiját, míg visszament a házba. Az Ózdi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében ne hagyják felügyelet nélkül autójukat, hiszen hamar megtörténhet a baj.

Vissza