Szép eredmények (képgalériával)2019. március 13. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7899_0_300.jpgVárosunk több tanulója is nagy sikert ért el a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen. A megmérettetésen az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskola, illetve a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium fiataljai is jól teljesítettek. Közülük egy diák az országos versenyre is meghívást kapott.

Február közepén a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának írásakor a tanulók logikai alapú feladatokat oldottak meg. A térség 167 diákja töltötte ki a tesztet. A Sajószentpéteren és Miskolcon megrendezett eredményhirdetésen három ózdi iskola tanulói is elismerést vehettek át.

„78 tanuló indult a mi iskolánkból és a csapatversenyben szerzett pontszámok alapján érte el az iskolánk ezt a megyei harmadik helyezést” - mondta Kallóné Endrész Gabriella, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

Az Újváros Téri Általános Iskolából induló diákok közül többen szép eredményekkel végezték el a körzeti fordulót. Balogh Dániel másodikos tanuló első helyezést ért el, az intézmény történetében harmadikként. Rajta kívül több diák is kapott oklevelet és más ajándékokat.

„Én huszadik lettem, és szerintem nagyon nehezek voltak a feladatok, ugye három oldalnyi feladat volt, amik egyre nehezebbek voltak” - nyilatkozta Soós Liliána, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A Bolyky Tamás Általános Iskola is szinte minden évfolyamról indított kicsiket és nagyokat egyaránt, akik szintén szép eredményekkel zártak, közülük viszont a negyedikes Ivák László volt a legeredményesebb tanuló az intézményből. Negyedik lett.

„Nem is voltak annyira könnyűek, de azért rettenetesen nehezek sem voltak” - fogalmazott Ivák László, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumból egyedül Zákányi Panna indult a matematikaversenyen. Ő már többször részt vett ezen a megmérettetésen, és szép országos helyezéseket ért el. Most másodikként zárt.

„Mindig nagyon nehéz ez a feladatsor, az előző évekhez hasonlóan. Idén az első néhány feladatot elég könnyűnek találtam, viszont a vége felé sokkal nehezebb volt” - emelte ki Zákányi Panna, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Az előző évekhez képest sokat emelkedett a ponthatár, ami többek szerint nehezebbé tette az országos szintre jutást. Így a városból ebben az évben oda csak az Újváros Téri Általános Iskolából induló Balogh Dániel került be. A következő fordulót áprilisban rendezik Szombathelyen.


899_0_t 899_1_t 899_2_t 899_3_t
899_4_t
Vissza