Mezei futás (képgalériával)2019. március 13. (szerda) 19:00 - Sportnews/7898_0_300.jpgTöbb mint száz fiatal vett részt a diákolimpiai mezei futáson. Az ötödik korcsoportosok versenyével vette kezdetét az erőpróba, majd fokozatosan egyre kisebbek álltak rajtvonalhoz. A tanulók kategóriájuknak megfelelő hosszúságú pályán bizonyíthatták erejüket és kitartásukat. A legjobbak továbbjutottak a megyei döntőre.

Hűvös szél, napsütés, gyermekzsivaj. Ez a kép várta azokat, akik kilátogattak a Városi Stadionba, ugyanis most tartották meg a diákolimpia mezei futás területi számát. Elsőként a szervezők egy rövid eligazítás során ismertették a tudnivalókat, majd az ötödik korcsoportosok álltak rajtvonalhoz. A kijelölt pálya hatszáz méteres volt. A lányoknak két kört kellett teljesíteni, amely feladatot a leggyorsabban Bodnár Bettinának sikerült végrehajtani.

„Aki készült rá, annak szerintem könnyű volt. Annak, aki kevesebbet foglalkozott vele, annak okozott nagyobb kihívást” - mondta Bodnár Bettina, a putnoki Gomba Levente Gimnázium tanulója.

A fiúknál három kör volt a feladat, és az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájának diákja, vagyis Seres Gábor tudott nyerni.

„Jól éreztem magam, de már megszoktam ezt a tempót. Edzésen többet szoktunk futni, szóval ez a táv már nem jelentett gondot” - nyilatkozta Seres Gábor, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolájának tanulója.

A hatodik korcsoport indulóit egyszerre rajtoltatták el. A mezőny már a táv első harmadában szétszakadt. A körülbelül 1200 méter megtétele után kiderült, hogy a lányoknál Zákányi Panna lépte át először a célvonalat.

„Jó volt, én nagyon bíztam benne, hogy itt egy jót lehet majd futni. A táv kicsit rövidebb volt mint reméltem, de azt hiszem a verseny így is elég jól sikerült” - értékelt Zákányi Panna, a SZIKSZI tanulója.

A legidősebb fiúknál is nagy volt a versengés. Végül Laskovics Alex állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

„Nagyon jó volt. Hála istennek az időjárás is kedvező volt. Szeretem az ilyen futóversenyeket, és általában jó eredményeket érek el rajtuk” - fogalmazott Laskovics Alex, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolájának tanulója.

Az eredményhirdetés után sem ürült ki a létesítmény, ugyanis az általános iskolások is rajthoz álltak. A legjobbak kvalifikálták magukat a megyei döntőre, melyet március 21-én Miskolcon rendeznek majd meg.


898_0_t 898_1_t 898_2_t 898_3_t
898_4_t 898_5_t 898_6_t 898_7_t
898_8_t 898_9_t
Vissza