Területi kiválasztó (képgalériával)2019. március 12. (kedd) 19:00 - Sportnews/7894_0_300.jpgFelkészítő edzést tartottak az ÓAM-Ózdi KC serdülő játékosainak. A Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett „Kézilabda az iskolában” program területi kiválasztójára tréningeznek a fiatalok. Összesen négy kézist választottak ki erre a megmérettetésre a 2004-2005-ös korcsoportból. A cél a korosztályos magyar válogatottba való bekerülés.

A Magyar Kézilabda Szövetség „Kézilabda az iskolában” programja nagy lehetőséget kínál a fiatalok számára. Elsőként egy megyei szintű kiválasztás zajlott le, ahol előre megadott feladatokat kellett teljesíteniük a serdülőknek, ezek után jön a következő forduló, amely már jóval nagyobb tudást igényel. Zákányi Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC edzője szerint szép teljesítmény, hogy négy helyi kézist is kiválasztottak a területi próbára, mivel már az ide való bekerülés is nagy presztízzsel bír.

„A Magyar Kézilabda Szövetség Mezőkövesden rendezte meg ebben az évben a megyei serdülő kiválasztót, és az Ózdi Kézilabda Klub több mint 10 gyereket küldött el. Azok a szakfelügyelők, akik tartották ezt a kiválasztást, tehát az utánpótlás válogatottak edzői pedig négyőjüket választották ki a területi fordulóra, velük készülünk most. Ketten Nyíregyházára, ketten pedig Mezőkövesdre fognak utazni az elkövetkezendő napokban” - mondta Zákányi Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A területi kiválasztóra elengedhetetlen a felkészülés, bár a feladatok ugyanazok mint az előző fordulóban. Itt már sokkal nagyobb hangsúly van az állóképességen, a gyakorlatok hossza és a nagy ismétlésszám miatt, illetve itt már időkényszer is terheli majd a fiatal kézilabdázókat.

„Nehezebb nyilván, mert itt sokkal komplikáltabbak a feladatok, az előző fordulóban sokkal könnyebb volt, ott nem volt időkényszer, de itt már lesz, és így sokkal nehezebb lesz” - nyilatkozta Kretyánszky Ádám, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

„Nehéz megmondani előre, hogy hogy fogok tudni teljesíteni, lehet hogy jól, de ez még nem biztos, mivel ott el fog dőlni, hogy kik a jobbak, és kik nem” - emelte ki Szűcs Máté, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

A területi kiválasztót egy országos megmérettetés követi, ahová összesen 60 főt válogatnak be. Végül a 30 legeredményesebb fiatalból a kijelölt szövetségi edzők, serdülő, ifjúsági és junior szinten már maguk választják ki azt a keretet, akikkel dolgozni fognak a jövőben.


894_0_t 894_1_t 894_2_t 894_3_t
894_4_t 894_5_t 894_6_t 894_7_t
894_8_t 894_9_t 894_10_t 894_11_t
Vissza