Megyei rangadó (képgalériával)2019. március 9. (szombat) 18:52 - Sportnews/7888_0_300.jpgKözvetlen riválisát győzte le első hazai tavaszi bajnokiján az Ózdi Kohász. A fekete-fehérek a tabella második helyén álló Bőcsöt fogadták a Városi Stadionban. A küzdelmes, kemény mérkőzést végig irányításuk alatt tartották, a vendégek leginkább a második játékrész elején jelentettek veszélyt az ózdi kapura. A Kohász továbbra is magabiztosan vezeti a pontvadászatot.

Igazi hatpontos rangadót rendeztek szombaton a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A listavezető Ózdi Kohász a második helyen álló Bőcsöt fogadta a Városi Stadionban. A fekete-fehérek aktívabban kezdtek, azonban Zoran Kunticsnak hamar cserélnie kellett. A 12. percben egy párharcot követően Marczis Marcell maradt lent a földön, és nem is tudta folytatni. Nyolc perccel később Bogátit rántották le a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Pataki Roland értékesítette. Az első félidő hajrájában ismét Bogáti volt a főszereplő, két csel után ballal lőtte ki a jobb alsó sarkot. A mieink kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre.

Fordulás után nagy lendülettel vetették bele magukat a meccsbe a vendégek. Egy kezezés miatt büntetőhöz jutottak, Orosz Tamás jobb alsóba tartó lövését azonban Fodor Alex bravúrral hárította. Néhány perccel később éppen a Kohász kapusa szabálytalankodott tizenegyest érően. Ekkor Molnár Zsolt állt a labda mögé, és ő már nem hibázott. A végeredményt az 58. percben Gál Benedek állította be, aki egy nagy bedobás után lecsorgó labdát lőtt kapásból a hálóba. Ózdi Kohász – Bőcs 3-1. Zoran Kuntics a győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett.

„Pár játékosnak a hozzáállásával nem voltam elégedett. Szépen és kevésbé szépen is mondtam nekik. A második félidőben akartunk, de a Bőcs megérdemelten szerzett gólt, mert próbáltak ők is támadni. Összességében fontos volt, hogy megnyerjük a mai meccset, mert növelni tudtuk a különbséget a két csapat között” - értékelt Zoran Kuntics, az Ózdi Kohász SC vezetőedzője.

A Bőcs trénere szerint csapata nem hozta azt a jó formát, ami az előző fordulóban győzelmet ért az Encs ellen. Meglátása szerint játékosai az első félidőben túlságosan is tisztelték a hazaiakat, a második játékrészre azonban sikerült feljavulniuk.

„A második félidő elején kijöttünk a szorításból, és voltak lehetőségeink. Volt két tizenegyes, sajnos az elsőt kihagytuk, de szerintem az nem befolyásolta a mérkőzést. A másodikat berúgtuk. 2-1 után próbáltunk visszajönni a meccsbe, voltak lehetőségek, de úgy gondolom, a hazai csapat megérdemelten zárta le a mérkőzést” - nyilatkozta Zsiga Gyula, a Bőcs edzője.

A mieink újabb győzelmüknek köszönhetően tovább növelték előnyüket a bajnoki pontversenyben. Jelenleg tizenhárom egységgel állnak a Bánhorváti előtt, igaz, eggyel több meccset is játszottak. A Bőcs ezzel a vereséggel visszacsúszott a harmadik helyre. Az Ózdi Kohász legközelebb szombaton lép pályára a Bánhorváti vendégeként. Hazai környezetben április hatodikán, a Bükkzsérc ellen buzdíthatják a csapatot a szurkolók.


888_0_t 888_1_t 888_2_t 888_3_t
888_4_t 888_5_t

 

Vissza