Vigyázz, omlásveszély! (képgalériával)2019. március 7. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7882_0_300.jpgVeszélyesek lehetnek a társasházas övezetben a magasból lehulló vakolatdarabok. Városunk több területén is jellemző, hogy az idők során a falak megrongálódtak, emellett az erkélyek környékén is érdemes vigyázni. Az illetékeseknek minden esetben figyelmeztetni kell a járókelőket a veszélyre. A közös képviselő szerint egy harminclakásos épület modern szigetelése és vakolása meghaladja a tízmillió forintot.

Városunk több területén is jellemző, hogy az emeletes házak falai az idők során leromlottak. Az épületek környékén érdemes körültekintőnek lenni, hiszen főleg a téli időszak után a hőtágulásnak köszönhetően lepereg a vakolat, és a zuhanó darabok komoly sérüléseket okozhatnak.

„Azoknál a társasházaknál, ahol a vakolat meggyengült ott a társasháznak kötelessége az omlásveszély elhárítása, és a balesetveszély megelőzése. Ajánlatos egyszer-kétszer általában tavasszal és ősszel egy külső vállalkozóval a feltáskásodott részeket leveretni. Emellett az épületre ki kell függeszteni az omlásveszély táblát. Ennek mindenképpen ki kell kerülni, nem csak a bejárathoz, hanem körbe az épületnél” - nyilatkozta Angyal Béla, közös képviselő.

Az erkélyekkel kapcsolatban az egyik legnagyobb probléma, hogy többen a függőleges felületeket is csempével próbálják lefedni.

Természetesen nem csak a falak mellett, hanem az erkélyek alatt is érdemes vigyázni. A lehulló törmelék vagy csempe darabok komoly veszélyt jelenthetnek a járókelőkre.

A közös képviselő szerint egyébként egy harminclakásos épület modern szigetelése és vakolása meghaladja a tízmillió forintot. A pénz összegyűjtését segítő lakáskasszák beszüntetése óta pedig még nehezebb a szükséges önerőt kigazdálkodni.


882_0_t 882_1_t 882_2_t 882_3_t
882_4_t 882_5_t 882_6_t 882_7_t
882_8_t 882_9_t
Vissza