Interaktív foglalkozás (képgalériával)2019. március 7. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7881_0_300.jpgA személyes hatékonyság javítására tartott tréninget a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. A gyakorlatok során a résztvevőknek többféle kompetencia fejlesztésére nyílt lehetősége. Érintették a hatékony kommunikáció, a konfliktus- és stresszkezelés témakörét. Az érdeklődők hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Szituációs, kommunikációs gyakorlatokat is végeztek a résztvevők a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete által életre hívott tréningen. Az interaktív képzés elsődleges célja a személyes hatékonyság fejlesztése volt. A Civil Ház korábban is adott már otthont hasonló kezdeményezésnek.

„Egy EFOP-os pályázat keretében valósul meg ez a tréning, amelyet megnyert a megyei Vöröskereszt. Így itt is van rá lehetőség, hogy megtartsuk. A teljes lakosságot meghívtuk, többek közt vöröskeresztes aktivisták, ismerősök, családtagok, barátok jöttek el” - mondta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének munkatársa.

A személyes hatékonyság több olyan kompetenciát takar, amelyek a társas kapcsolatokban, a munkahelyi problémamegoldásban és az önkifejezésben is hasznosak lehetnek. A tréningen a konfliktus- és stresszkezelés, valamint a hatékony kommunikáció témakörét érintették. A tapasztalatok szerint leginkább utóbbi számít problémásnak.

„Magyarországi viszonylatban elsősorban a hatékony kommunikáció jelent problémát. Ez arról szólna, hogy képviseljük a saját érdekeinket, ki tudjuk fejezni azokat a dolgokat, amik számunkra fontosak lennének. Ki tudunk állni a saját érdekeinkért, érdekérvényesíteni tudunk. Mindezt olyan módon, hogy nem romboljuk vele a kapcsolódásainkat, nem teremtünk újabb konfliktusokat ezáltal” - fogalmazott Palitz Izabella, tréner.

Az efféle tréningek résztvevői gyakorlatok, játékok segítségével könnyebben és mélyebben elsajátíthatják az ismereteket. A visszajelzések alapján ezeket a tapasztalatokat a mindennapokban is hasznosítani tudják. A hasonló képzések mellett a Vöröskeresztnek központi feladata a véradásszervezés is. Március 27-én családokat várnak majd a Civil Házba: amíg a szülők másokon segítenek donorként, a gyerekeket különféle játékok és rajzolás köti majd le.


881_0_t 881_1_t 881_2_t 881_3_t
881_4_t 881_5_t 881_6_t 881_7_t
881_8_t 881_9_t 881_10_t 881_11_t
881_12_t 881_13_t 881_14_t
Vissza