Kültéri fitneszpark (képgalériával)2019. március 6. (szerda) 19:00 - Városnews/7877_0_300.jpgÁtadták Ózd első kültéri fitneszparkját ma délután. A Vencel tér mellett fekvő területen a mozogni vágyók ezután tizenöt eszközön végezhetnek különféle erősítő gyakorlatokat. A kivitelezés még tavaly ősszel kezdődött, a tél beálltával azonban megnehezült a munkavégzés, ezért tolták el az avatót.

Tavaly októberben az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai még tervekkel a kezükben álltak a Vencel tér melletti területen, ahol már egy modern kültéri fitneszpark fekszik. A külföldön nagyobb hagyományokkal rendelkező edzésformát mostantól a helyiek is kipróbálhatják. Janiczak Dávid és Zsuponyó Anett ma délután ünnepélyes szalagátvágással bocsátotta az ózdiak rendelkezésére a területet.

„A városban eddig is rengeteg sportolási lehetőség volt. Ezeknek a számát bővítettük azzal, hogy régi lakossági kérésnek eleget téve egy kültéri fitneszparkot építettünk a város központjában. Ennek majd lesz második felvonása is, a stadionban is épülni fog majd egy nyárra, ma viszont ezt a kültéri parkot tudtuk átadni, amit már használatba is vettek súlyemelő barátaink, bízunk benne, hogy a lakosság is, mint ahogy az átadás előtt is, most már használatba veszi” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A park egyébként egy állami pályázatnak köszönhetően valósult meg az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak közreműködésével. A mintegy százötven négyzetméteres területen tizenöt sporteszköz áll a helyiek rendelkezésére.

„Hosszú egyeztetés volt, ezek még tavaly nyáron elkezdődtek. Novemberben adták át a munkaterületet, és a téli időszak hátráltatta a kivitelezést” - nyilatkozta Kriston György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezető-helyettese.

Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagjai ki is próbálták az eszközöket. Hamar kiderült, hogy az elemek használatához jócskán kell erőnlét.

„Tolódzkodni, húzódzkodni, hasizmozni, hátizmozni, és a különböző izomcsoportokat is meg lehet itt mozgatni. Ügyelni kell arra is, hogy előtte legyen egy kis bemelegítés, és a szereknél azért a balesetre figyeljenek, lehetőleg többen jöjjenek el, hogy egymást tudják segíteni, de véleményem szerint ez egy nagyon jó kezdeményezés” - emelte ki Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

Fekete József szerint ez kiegészítő edzésként is megállja a helyét. A közeljövőben egyébként a Városi Stadionban is létesül majd egy hasonló park, az Ózdi Sport- és Élményközpont több fejlesztést is eszközöl ebben az évben.


877_0_t 877_1_t 877_2_t 877_3_t
877_4_t 877_5_t 877_6_t 877_7_t
877_8_t 877_9_t 877_10_t 877_11_t
877_12_t 877_13_t 877_14_t 877_15_t
Vissza