Korszerűbb eszközök2019. március 5. (kedd) 19:00 - Városnews/7871_0_300.jpgEszközbeszerzésre fordítják a Sürgősségi Betegellátó Osztály javára létrehozott jótékonysági bál bevételét. Az Almási Balogh Pál Kórház SBO-s dolgozói elavult műszereik pótlásának finanszírozására hívták életre az eseményt. A befolyt összegből korszerű vérnyomásmérőt és lapáthordágyat vásárolnak, amelyek nagyban megkönnyítik a szakemberek munkáját.

Az uraji kultúrház adott otthont a Sürgősségi Betegellátó Osztály javára életre hívott jótékonysági bálnak. Az estre szinte mindenki jelmezben érkezett, így a résztvevők a szórakozásnak is hódoltak. A program fő célja mégis az osztályon dolgozók munkakörülményeinek és az oda bekerülő betegek komfortérzetének javítása volt. Ahogy dr. Zöld Attila, az SBO osztályvezető főorvosa is hangsúlyozta, a szakembereknek hatalmas szükségük van korszerű műszerekre.

„Tudjátok és látjátok, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztály forgalma egyre növekedik. 2016-ban ezer fővel láttunk el több beteget, mint 2015-ben, 2018-ban kétezer beteggel többet láttunk el, mint 2017-ben. Fokozatosan, folyamatosan nő a betegek létszáma. Sajnos a műszereink nem bírják ezeket a strapákat, elavultak” - mondta dr. Zöld Attila, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa.

A bevételből több eszközt is beszereznek majd. Az egyik egy úgynevezett lapáthordágy, amelynek segítségével a sérültet anélkül is fel lehet emelni, hogy mozgatni kellene. Emellett CT-ben is használható.

„Ami a célunk volt, és amit hála istennek el tudunk mondani, hogy el is értünk most, az itt látható a hátam mögött, illetve a falon felrakva. Több olyan vérnyomásmérőre gyűjtöttünk, ami Botos főorvos út elmondása szerint egy csodamasina. Úgy néz ki, hogy sikerült, megvan” - nyilatkozta Juhász Tímea, szervező.

A bálon részt vett Tartó Lajos, a terület képviselője, valamint Farkas Péter Barnabás, városunk kultúráért felelős alpolgármestere is. Ő vérnyomásmérőt ajándékozott az osztálynak, amelyet egyébként magánemberek és vállalkozók is támogattak. Mintegy négyszázezer forint gyűlt össze, és az SBO-ra azóta is érkeznek felajánlások. A jótékonyság mellett nem maradhatott el a szórakozás sem, az alpolgármester jelképesen két dolgozót össze is házasított.

Vissza