Bravúros győzelem (képgalériával)2019. március 2. (szombat) 21:28 - Sportnews/7864_0_300.jpgNagyarányú győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC az FKSE-Algyő ellen a férfi kézilabda NB I/B keleti csoportjának tizennegyedik fordulójában. A mieink a győzelemnek köszönhetően a tabella hetedik helyére léptek előre. Folytatás csütörtökön a Kecskemét otthonában.

Nehéz meccsre készültek a piros-kékek ma este a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Szakál György - Závodszky István vezette ÓAM-Ózdi KC nem akárhogy kezdett az FKSE-Algyő ellen. A mieink magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első félidőben végig domináltak, ennek köszönhetően pedig 14-8-as hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészben csak fokozódott az ózdi nyomás, ez pedig a vendégeket egyre több hibára kényszerítette. A találkozó végét jelző sípszó pillanatában is több mint tíz volt közte, vagyis ÓAM-Ózdi KC – Contitech FKSE-Algyő 32-19.

„Ezután a mérkőzés után azt gondolom elmondhatjuk, hogy minden összejött. Gratulálok a srácoknak ez férfimunka volt. Mindenki hozzátette a maga részét, ez egy szép győzelem volt. Ilyenkor sajnálja igazán az ember a Nyíregyházán elszenvedett vereséget. Volt amikor az a meccs is nekünk állt, de ne legyünk elégedetlenek, megyünk tovább” - hangsúlyozta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Az Algyő negyedikként érkezett Ózdra, őket szorosan követi a Kecskemét. A találkozót követően a vendégek megtartották pozíciójukat, ám valamelyest magukra húzták az üldözőket.

„Ilyen még ezzel a csapattal nem történt, szerintem még a klubnak a történelmében sem, hogy ennyire szétesett volna a gárda. Az edzői pályafutásom során sem történt még ilyen, de megvan a feladat, erre kell választ találni. Nagy gratuláció jár az ózdi csapatnak, mert a játék minden egyes elemében felülmúltak minket” - értékelt Herbert Gábor, az FKSE-Algyő vezetőedzője.

Az ÓAM-Ózdi KC csütörtökön folytatja a bajnoki menetelést. Akkor a jelenleg ötödik helyezett Kecskemét csapatától próbálnak majd pontokat rabolni. A mieink egyébként a győzelemnek köszönhetően a tabella hetedik helyére léptek előre.


864_0_t 864_1_t 864_2_t 864_3_t
864_4_t 864_5_t 864_6_t 864_7_t
864_8_t 864_9_t
Vissza