Egyetemi előkészítő2019. március 1. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7858_0_300.jpgEmelt szintű társadalomismeret felkészítő indul a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának szociális munka szakára jelentkezők számára. Az első foglalkozás március 4-én hétfőn, délután 4 órakor kezdődik a Tiszti Kaszinóban. Ezeken az alkalmakon a József Attila Gimnázium tanára, Konczné Varga Edit kétszer 45 perces órákon adja majd át az elméleti tudást.

A mérnökinformatikus és az anyagmérnök szakok előkészítő óráihoz hétfőn még csak igényfelmérés lesz, ettől függ majd, hogy a matematika, a fizika, esetleg a kémia lesz-e az a tárgy, amelyből órát tartanak.

„Ez minden egyes jelentkezési időszakban megvolt eddig, hiszen a bölcsészettudományi karokhoz emelt szintű érettségi kell, és abból az öt tantárgyból, ami a szociális munkához választható, a társadalomismeret tantárgy az, ami a legkönnyebb. Ebből mondhatjuk azt, hogy szinte nulla előismeret nélkül is végezhető egy emelt szintű érettségi” - emelte ki Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Vissza