Idegenforgalmi lehetőségek (képgalériával)2019. február 28. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/7857_0_300.jpgÓzdon járt az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke. L. Simon László a Digitális Erőműbe és a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba is ellátogatott. Korábban államtitkárként maga is látta a komplexum terveit, most pedig személyesen is végigjárta a felújított és új funkcióval felruházott épületeket. A város és a térség turisztikai lehetőségeiről Riz Gábor országgyűlési képviselővel egyeztetett.

Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke és térségünk országgyűlési képviselője Ózd és környékének turisztikai vonzerejéről, lehetőségeiről egyeztetett ma. A politikus néhány évvel ezelőtt még államtitkárként láthatta a két egykori gyárépület felújításával kapcsolatos terveket. Úgy fogalmazott: fontos a települések identitásához tartozó épületek megőrzése és hasznosítása. Az ózdi projekttel kapcsolatban szkeptikus és izgatott is volt egyszerre.

„A helyiek törekvését visszaigazolta a megvalósítás. Egy nagyon magas színvonalú kulturális létesítményben járhatunk. A következő évek feladata az lesz, hogy ezt a minőséget megtartva minél több látogatót, minél több érdeklődőt hozzanak ide nemcsak Borsod megyéből, hanem számos más pontjából hazánknak. Érdemes megnézni, már csak építészeti szempontból is azt a felújítást, ami itt történt” - hangsúlyozta L. Simon László, az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke.

L. Simon László elmondta, az utóbbi években jelentősen növekedett a belföldi turizmus. Mivel azonban az egyik legfontosabb mutató az adott helyen eltöltött vendégéjszakák száma, a kulturális tartalmak mellett megfelelő színvonalú szálláshelyeket is kell biztosítani. Riz Gáborral folytatott egyeztetése érintette Ózd és környékének jövőbeli turisztikai lehetőségeit is. Térségünk országgyűlési képviselője úgy véli, városunknak már van egy erős csomagja.

„Ha családja számára, korosztályos érdeklődésének megfelelő programot kínál, látnivalóként olyan élményegyüttest tud nyújtani, ami máshol nem tapasztalható meg, akkor oda elmegy. Már a fél világ mobil. Jönnek-mennek a világban az emberek, és keresik az új élményeket, új impulzusokat. Ózd egy ilyen lehetőség. A MaNDA a maga egyediségével újat tudott adni ebben a térségben a turisztikai csomagot készítőknek” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Riz Gábor hozzátette: városunkban van újdonság, van látnivaló, de ezt az itt élőknek is el kell hinniük. Van miért idejönni, de nyitottnak kell lenni a vendégek felé.


857_0_t 857_1_t 857_2_t 857_3_t
857_4_t 857_5_t 857_6_t 857_7_t
857_8_t 857_9_t
Vissza