Forgalmirend-változás (képgalériával)2019. február 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7853_0_300.jpgSúlykorlátozást vezetnek be, valamint csökkentik a hétesi híd áteresztőképességét jövő héttől. A szűkítés a Gyár út felőli jobb oldalra tereli majd az autósokat és elsőbbsége is annak lesz, aki ebből az irányából közelíti meg a helyszínt. A felüljáró közel hatvan éves, ugyanis 1962-ben épült, ezalatt az idő alatt állapota jelentősen leromlott.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője elmondta, hogy a közelmúltban a Budapesti Műszaki Egyetem statikai szakértőjével vizsgálták felül a híd állapotát, aki megállapította, hogy az állagmegóvás és a balesetveszély elkerülése érdekében komoly korlátozásokat kell eszközölniük.

„Egy sávra kell szűkítenünk a híd áteresztő képességét, illetve 3,5 tonnás súlykorlátozást kell bevezetnünk. Ezt hétfőn meg fogjuk tenni, ki fogjuk táblázni ezeket a korlátozásokat. Előrejelző táblák is kint lesznek. Értesítettük a tűzoltóságot, rendőrséget és az Észak-magyarországi Közlekedési Központot is. Kérjük a sofőröket, hogy ne rutinból vezessenek, hanem vegyék figyelembe a táblákat, mert ez egy komoly dolog” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.


853_0_t 853_1_t
Vissza