A kutya harap (képgalériával)2019. február 27. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7852_0_300.jpgKutyák marcangoltak szét egy fatelepre betörő fiatal férfit. A kiérkező rendőrök egyike figyelmeztetőlövés leadásával kergette el az őrző állatokat. Az elkövető ellen lopás kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást, akit jelenleg nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel ápolnak az ózdi kórházban.

Vigyázz a kutya harap! Ez és ehhez hasonló figyelmeztető táblák jelzik a fatelep kerítésén az arra járóknak a veszélyt. Ezeket figyelmen kívül hagyva tört be egy fiatal férfi a négylábúakkal őrzött területre. Ezt követően akciófilmbe illő jelenet zajlott le, információink szerint a kiérkező rendőrök egyike, figyelmeztető lövés leadásával tudta csak elriasztani az állatokat. A rottweilerek még kiérkezésükkor is marcangolták a földön fekvő férfit.

„Lopás vétség kísérletének gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy ózdi fiatal férfivel szemben, aki 2019. február 26-án jogellenesen behatolt az ózdi Mekcsey úton található volt fatelepre, de tettét nem tudta véghez vinni, ugyanis a telepet őrző két kutya megtámadta. Kollégáim a férfit a helyszínen elfogták, előállították és sérülésekkel az ózdi kórházba szállították” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Egy elhanyagolt ház, pár rossz állapotban lévő jármű és rengeteg fa hulladék található itt. Információink szerint a Mekcsey úton lévő fatelepen már több hasonló eset is történt. Ottjártunkkor a terület teljesen kihalt volt. A 27 éves elkövető állapota stabil, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, most pedig az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban ápolják.

A helyszínen nem találtunk senkit, így nem tudtunk bejutni. Információink szerint azonban a kutyák visszakerültek ide a fatelepre.


852_0_t 852_1_t 852_2_t 852_3_t
852_4_t
Vissza