Éltető segítség2019. február 27. (szerda) 19:00 - Egészségnews/7848_0_300.jpgIsmét véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezete a Civil Házban. Az eseményen volt első véradó, valamint olyan ember is, aki több mint hatvanöt alkalommal ajánlotta már fel vérét. A Vöröskereszt következő programja március 23-án a „Dobban a szív” elnevezésű sportnap lesz.

Ismét véradásra várták az ózdiakat a Civil Házban. A segítő szándékú önkéntesek most is különböző szűrővizsgálatokon estek át a procedúra előtt. Az akciónak köszönhetően többen segíthettek embertársaikon.

„Volt egy nagy balesetem tizenöt évvel ezelőtt, és nagyon sok vért kellett, hogy kapjak. Ezek szerint nekem is adott valaki. Ezt szeretném viszonozni. Már a hatvanötödik véradásomon is túl vagyok, és addig szeretném folytatni, meddig az egészségem engedi” - nyilatkozta Lőtte Ferenc, véradó.

A véradók ez alkalommal is vizet, teát, kávét, csokoládét és egy 500 forint értékű Erzsébet-utalványt kaptak cserébe a jó cselekedetért. Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének munkatársa a március 23-án esedékes sportnapjukról osztott meg információkat.

„Az egész lakosságnak szervezzük ezt a sportnapot. Az a célunk, hogy a lakosságot a sportos és egészséges életmód felé tereljük. Nagyon szeretnénk, hogy sokan legyünk ezen a programon. Ez déltől körülbelül délután öt óráig tart majd. Az esemény végén tombolát fogunk húzni, ugyanis minden résztvevő kap egy regisztrációs számot. A sorsolás során értékes nyeremények találnak majd gazdára” - mondta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetánek területi munkatársa.

Ezután a már hagyományosnak mondható „Dobban a szív” című program szervezésében vesznek részt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségfejlesztési Iroda által életre hozott eseményen az érdeklődők különböző sportszereket próbálhatnak majd ki, emellett Katus Attila is ellátogat városunkba. Az életmód-tanácsadó egy aerobik edzést tart, ezután pedig az egészséges életmóddal kapcsolatban kérdezhetik majd a megjelentek.

Vissza