Télűző vigadalom (képgalériával)2019. február 24. (vasárnap) 13:49 - Kultúranews/7840_0_300.jpgFarsangi bált rendeztek Hódoscsépányon. A mulatságot immár negyedik éve tartották meg, amelynek célja, hogy szervezett, közösségépítő programmal színesítsék a településrész lakóinak kikapcsolódását. Ahogy az elmúlt években, most is a Fidrus Péter alpolgármester, területi képviselő által létrehozott Tradíció és Haladás Alapítványt támogatták a bál bevételéből.

Többen farsangi jelmezben érkeztek a hódoscsépányi lakosok közül a helyi kultúrházba. Az elmúlt évek sikerére épülő bált immár negyedik éve tartották meg a településrészen. Baráti hangulatban köszöntötte az ismét telt házas rendezvény résztvevőit Fidrus Péter alpolgármester, területi képviselő. Ezt követően pedig Kónya Judit mondott rövid beszédet, majd ismertette az este menetét.

„Legelőször egy pünkösdi bált kezdtünk szervezni. Akkor észrevettük azt, hogy az embereknek hiányzik a tánc, a zene, a mulatság és utána közölték velünk, hogy még több ilyen bált szeretnének. Ennek felbuzdulásán mi pedig eldöntöttük, hogy ebből egy hagyományt szeretnénk teremteni, ami amellett, hogy közösségkovácsoló, építő erejű is" - hangsúlyozta Kónya Judit, a bál szervezője.

Míg a tavalyi bálon főként a fiatalabb korosztály vett részt, most a középkorosztályból képviseltették magukat többen. A szervezők idén is svédasztalos vacsorával fogadták a vendégeket. Az ételek elfogyasztása után pedig elkezdődött a hajnalig tartó tánc és jó hangulat.

„Véleményem szerint mindenképpen összekovácsolja azt a társaságot, akik részt vesznek az ilyen jó hangulatú bálokon, eseményeken. Én már ugye több éve rendszeres látogatója vagyok, nemcsak a hódoscsépányi bálnak, hanem egyéb rendezvényeknek is, és szinte kivétel nélkül mindegyik nagyon jó hangulatú, ami elsősorban a rendezőknek és szervezőknek az érdeme. Itt pedig had jegyezzem meg, hogy Fidrus Péter alpolgármester kollégám kiváló bálokat szokott rendezni" - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A jó hangulatot Czene Attila biztosította zenéjével és közismert slágerekkel. A belépőjegyekből és tombolákból befolyt összeget a szervezők idén is a településrész fejlesztését célzó Tradíció és Haladás Alapítvány javára fordítják.


840_0_t 840_1_t 840_2_t 840_3_t
840_4_tVissza