Sportos fejlesztések (képgalériával)2019. február 22. (péntek) 19:00 - Városnews/7838_0_300.jpgHamarosan használatba vehetik az ózdiak az első kültéri fitneszparkot. Az eszközök már állnak, az eséscsillapító gumiborítást ma helyezték le a kivitelező cég munkatársai. Eközben már zajlanak a papírmunkás előkészületei a Városi Stadion területén egy hasonlónak. A sportkomplexumban ezen felül még kialakítanak egy multifunkciós pályát, kibővítik az extrém sportparkot, és felújítják a sportcsarnok melletti parkolót is. A létesítmények az önkormányzat sikeresen elnyert pályázataiból valósulnak meg.

Ötvenszer ötven centiméteres gumilapokat helyeznek el a kivitelező cég munkatársai városunk első kültéri fitneszparkjában. A központban található, nagyparkoló mellett fekvő 150 négyzetméteres területre már múlt hét szerdán kihelyezték a szerkezetkész elemeket, de a befejezésre az időjárás miatt csak ma nyílt lehetőségük a dolgozóknak, ezt leszámítva csupán pár apró munkálat van hátra az átadásig. A tizenöt eszközből álló sportparkban található többek között bordásfal, párhuzamos korlát, lépegető, hasizomerősítő, dupla multifunkciós tréner és többféle húzódzkodó is.

„Régi igény a városban, hogy kültéri fitnesz parkok létesüljenek, sikerült elérni, hogy az évben kettő is létesüljön. Az egyik a napokban készül el, jelenleg a gumiborítás kihelyezése zajlik, ezt követően használatba vehető lesz a fitnesz park. A másik pedig a stadion területén kerül kialakításra, ott még előkészítő munkálatok vannak, nem is fizikálisan, hanem a papírmunka” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A létesítmény kialakítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, az önkormányzat által sikeresen elnyert pályázat biztosítja száz százalékban az anyagi fedezetet. Építtetője a Nemzeti Sportközpont. Hamarosan pozitív változások történnek a Városi Stadion területén is. Az Ózdi Sport- és Élményközpont a Helyi Akciócsoport által kiírt Köszi Tér elnevezésű pályázaton nyert mintegy hatvankilenc millió forintot. Ennek keretén belül a sportkomplexumban és környékén négy helyszín fog megújulni.

„A hátam mögötti területen, amely a teniszpálya előtt van egy szabadtéri edző park lesz, amely 11 elemből fog állni. Ebben lesznek kardió, tehát kondicionáló gépek és saját testsúlyos gépek. Ezekről tudni kell, hogy egy-egy elem több funkciót fog betölteni, tehát több izomcsoportot lehet majd velük megmozgatni, valamint több mozgásformát lehet rajtuk végrehajtani. Amint megjön az irányítóhatóság engedélye, rövid időn belül megtörténik a kivitelezés, mi nagyon reméljük, hogy nyár közepén már ez használható lesz a közönség számára” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Még ebben az évben egy multifunkciós pályát is kialakítanak, amelyen nyáron streetballozni lehet, télen pedig jégpályaként üzemel majd. Az extrém sportparkot is két új elemmel bővítik, és az alapterületét is kiszélesítik. A Marosi István Városi Sportcsarnok melletti parkolót is felújítják, a területet szilárd burkolattal látják el, így a komplexumba gépjárművel érkezők jobb körülmények között tudnak megállni, ha kilátogatnak egy-egy meccsre.


838_0_t 838_1_t 838_2_t 838_3_t
838_4_t 838_5_t 838_6_t 838_7_t
838_8_t 838_9_t 838_10_t
Vissza