Terhelő tüzek (képgalériával)2019. február 22. (péntek) 19:00 - Városnews/7837_0_300.jpgTöbb esetben riasztották az elmúlt napokban a tűzoltókat száraz fű és avartüzekhez. A melegebb, száraz idő elérkeztével mindig megnő az ilyen esetek száma. Tegnap délután a Mekcsey István úton gyulladt meg a környező házak mögötti rész.

Az ott lakók riasztották az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait, így az előtt el tudták oltani a tüzet mielőtt elérte volna a lakott területet. A tegnap összesen négy ilyen esethez vonultak ki a lánglovagok, köztük Sajóvárkonyra és Farkaslyukba. Az ehhez hasonló tüzek szándékos okozásakor, ha tűzoltói beavatkozásra van szükség, húszezertől akár három millió forintig terjedő bírsággal is sújthatják az elkövetőt. Közveszély okozásakor pedig akár bűncselekménynek is minősülhet.

„A tegnapi nap folyamán az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységeit több esetben riasztották száraz fű, illetve avartűzhöz. Ezekben az esetekben kollégáim általában kézi szerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt, viszont fontos felhívni a lakosságnak a figyelmét, hogy ezek a száraz fű, illetve avartüzek nagy fokú leterheltséget jelentenek a személyi állomány számára, illetve az élet és vagyonbiztonságot is jelentősen veszélyezteti, hiszen ha a környező hegyeken oltják a tüzet kollégáim, akkor csak nagy mértékű késéssel tudnak odaérni, egy esetleges lakás vagy társasház tűzhöz” - emelte ki Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.


837_0_t 837_1_t 837_2_t 837_3_t
Vissza