Javuló helyzet (képgalériával)2019. február 21. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7832_0_300.jpgTeljes aszfaltozást kap a Szenna út. Korábban áldatlan állapotok uralkodtak a szóban forgó szakaszon, ugyanis a sár miatt szinte lehetetlen volt a közlekedés. Annak érdekében, hogy az ott élők zavartalanul tudjanak gyalogosan és autóval haladni, ma salakkal szórták le, később pedig szilárd burkolattal fogják ellátni.

Az elmúlt időszakban vastag sárréteg borította a Szenna utat. Az utóbbi napokban sokat javult a helyzet, ám így is meggyűlt a helyiek dolga a környezeti viszonyokkal. Annak érdekében, hogy az ott élők komfortérzete javuljon, ma délelőtt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai több autó salakot szórtak le. Tartó Lajoshoz a terület képviselőjéhez is számos jelzés érkezett az érintett szakasszal kapcsolatban.

„Én elismertem, és el is ismerem, hogy nagyon rossz állapotban volt az út. Itt korábban térdig érő sár volt, és ezt salakozással próbáljuk megoldani. Ahogy polgármester út fogalmazott a televízióban, én is azt tudom elmondani, hogy biztosan le lesz aszfaltozva az utca” - hangsúlyozta Tartó Lajos, területi képviselő.

Annak érdekében, hogy tartós legyen a majdani aszfaltozás, egy beton alapot is készítenek az út alá. Ez egyébként nagy mértékben megnöveli a költségeket, ugyanis így több mint hétezer forintot kell majd fizetni a vállalkozónak minden egyes elkészült négyzetméter után.

Az általunk megkérdezett helyiek nagyon várják az út végleges elkészülését. Emellett örülnek, hogy végre elindultak a munkálatok. Már a salak leszórásával nagymértékben javult a helyzet, ám az aszfaltozás jelenthet csak végleges megoldást. A tervek szerint a következő hónapokban fejeződik majd be a beruházás.


832_0_t 832_1_t 832_2_t 832_3_t
832_4_t 832_5_t 832_6_t
Vissza