Lezárult bajnokság (képgalériával)2019. február 21. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7829_0_300.jpgA Tűzoltók nyerték meg a IV. Ózdi Varga József Amatőr Tekebajnokságot. A nyolctagú formáció végig veretlenül játszott, így sikerük teljesen megérdemelt. Második helyen az 5Cudar, míg a harmadikon a Teknőcök zártak. Az öt hónapig tartó bajnokságra 11 csapat nevezett. A szervezők a korábbi évekhez képest változtattak a verseny menetén, így mindenkinek alkalma nyílt mindenkivel játszani.

Már közel húszéves hagyománya van városunkban az amatőr tekebajnokságnak, amely négy éve Varga József nevét viseli. A szabadidős sportprogram most is népszerű volt. 2018 októberében több mint tíz csapat nevezett a viadalra. A pontvadászatot az Ózdi Sport- és Élményközpont hatfős szervezőbizottsága koordinálta. A lebonyolítás rendjében tavalyhoz képest néhány dolgot módosítottak, a benevezett formációk bajnoki rendszerben, két fordulóban mutathatták meg felkészültségüket.

„Most annyiban változott a rendszer, hogy 11 csapat részvételével egy alapszakaszt követően egy rájátszást tudtunk játszani egy oda-visszavágót, és így alakult ki a végeredmény” - mondta Török Richárd, szervező.

A Teknőcöknek tavaly is bronzérem került a nyakukba, és idén is a képzeletbeli dobogó harmadik helyét foglalhatták el. Csapatuk nyolc fővel nevezett. A szervezés körüli nehézségek ellenére is sikerült remek eredményt elérniük.

„A bajnokságban 11 csapat indult, véleményem szerint egy kicsit kevesen. Össze lettek keverve a korábbi csapatoknak a tagjai, így viszonylag kiegyenlített mezőny volt. Óriási különbségek nem voltak. Én egy kicsit hiányoltam a régi hangulatot, de egyébként egy nagyon jó bajnokság volt” - emelte ki Neumann Péter, a Teknőcök csapatának tagja.

A Tűzoltók, vagyis a Fábián Norbert, Mocsárkó Máté, Balázs Péter, Bartók József, Füleki Csaba, Nagy-Mengyi Ferenc, Juhász István és Molnár József alkotta együttes idén veretlenül nyerte a bajnokságot, egyébként már hat-hét szezont játszottak együtt.

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős csapat volt még rajtunk kívül. Az 5Cudar és köztünk dőlt el a bajnoki cím sorsa. Két nagyon szoros meccset játszottunk velük. Ezúton is gratulálok nekik, nagyon erősek voltak. Egy kis szerencse is kellett hozzá, hogy meg tudjuk őket verni mindkét alkalommal” - nyilatkozta Fábián Norbert, a Tűzoltók csapatának tagja.

A tekecsarnokban öt hónap alatt több mint száz mérkőzést játszottak az amatőr tekések, a rendezvényen közel száz embert sikerült megmozgatniuk a szervezőknek. Tegnap este, a záróállomáson a Teknőcök és a Teketória elnevezésű formációk csaptak össze elsőként, majd a Tűzoltók és a Kötekedők mérkőzésével zárult az idei bajnokság. Az ünnepélyes eredményhirdetés március közepén lesz, amelyet majd baráti vacsorával kötnek össze a csapatok.


829_0_t 829_1_t 829_2_t 829_3_t
829_4_t 829_5_t 829_6_t 829_7_t
829_8_t 829_9_t
Vissza