Fejlődő körülmények (képgalériával)2019. február 20. (szerda) 19:00 - Sportnews/7827_0_300.jpgVárosunkba látogattak a Magyar Sportlövők Szövetségének elnökségi tagjai. A Meteor Lövész Klub kezdeményezte a találkozót, hogy a városvezetést bevonva háromoldalú egyeztetést folytathassanak a fejlesztési lehetőségekkel és a jövőbeni tervekkel kapcsolatban. Ennek köszönhetően hamarosan még színvonalasabb lehet az Ady Kollégium alagsora, valamint elkezdődik a Városi Lőtér engedélyeztetésének folyamata.

Ózdon a sportlövészetnek nagy hagyományai vannak. A tűzfegyveres lőtér 2014 óta használhatatlan, ugyanis nem rendelkezik a szükséges hatósági engedélyekkel. Ma egy háromoldalú egyeztetést tartottak a Meteor Lövész Klub tagjai a városvezetéssel, valamint a hazai szövetség elnökségi tagjaival. Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság tagja szerint fontosak a fejlesztések.

„Gyakorlatilag úgy érkeztünk ide Kéri Attila versenyigazgató kollégámmal, hogy egy 15 millió forintos pakkot hoztunk. Ezt kínáljuk az önkormányzatnak, illetve a helyi klubnak annak érdekében, hogy a 10 méteres lőtér teljes felújítása megtörténhessen, és további pályákat tudjanak építeni. Ezt a szövetség egyébként a kormány által biztosított alapból tudja fizetni” - mondta Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Fidrus Péter alpolgármester kifejtette, hogy örült a klub megkeresésének, és pozitívan állnak a sportág helyi fejlesztésének lehetőségéhez.

„Szeretnénk újra beindítani a kispuskás lövészetet itt Ózdon. Ennek nagyon sok feltétele van. Anyagi vonzata, és a szomszédokat figyelembe véve is. Az első lépcsőnél tartunk jelenleg, az előzetes tárgyalások folynak. Kiderül, hogy mekkora összegű támogatást tud nyújtani a szövetég, és milyen követelményeknek kell megfelelni. Jelenleg itt tartunk és reméljük, hogy a későbbiekben tovább tudunk lépni” - emelte ki Fidrus Péter, alpolgármester.

A Március 15-e úti építmény az idők során rossz állapotba került. A Meteor Lövész Klub elnöke bizakodó a jövőt illetően.

„Én azt mondom, hogy felfigyeltek ránk a szövetségnél, főként a mostani és az előző évek eredményei alapján. Úgy veszem észre, hogy meg lesz a kellő támogatás a lövész klubunknak akár a technikai, akár a higiéniai körülményeket tekintjük. Több oldalról felhasználható az a pénz, amit ők felajánlottak. Összességében a klub fejlesztése és a lőállások bővítése a cél” - fogalmazott Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke.

Az egyeztetésnek köszönhetően a tervek szerint hamarosan elkezdődik a Városi Lőtér engedélyeztetésének folyamata. Amennyiben megkapják a szükséges dokumentumokat, további fejlesztésekre lehet kilátás.


827_0_t 827_1_t 827_2_t 827_3_t
827_4_t 827_5_t 827_6_t
Vissza